Mi lehet a baj a laptopommal?
A kötekedőknek előre mondom: most asztali gépről írok. Szóval: A laptopomon Win 8.1 oprendszer van már néhány hónapja, egyébként 2013. júliusában vettem újonnan. A probléma pár napja kezdődött. Lassú lett a gép, de annyira, hogy egy videó megnyitása is fél-egy percig tartott. Vagy egy weoldalé is. Plusz volt, hogy mire behozott egy oldalt, az kb 5 perc volt, mialatt kb. 10x kiírta, hogy a Chrome, hogy Not Respondng, mire végül betöltötte. Ma ütött be a mennykő: bekapcsoltam a gépet és mikor a fájlkezelőt elindítottam, kiírta, hogy a Windows nem válaszol vagy valami ilyesmit, rákattintottam a Cancel-re vagy az Exit this program-ra, már nem tudom. A lényeg, hogy maradtak az asztalon az ikonok, de tök fehér lett a háttér. Ezt kétszer csinálta. Az első alkalom után egy ideig működött, majd a második után bejött egy kék képernyő (NEM kékhalál, hanem a Win8-as indító kék), és folyamatosan tölt, azzal a szöveggel, hogy "Egy pillanat". Ezt órák óta csinálja. Pár másodperc után előjön a képernyővédő az órával, dátummal...stb. Ha megmozdítom az egeret, mutatja a töltést megint (ahol a bejelentkezési jelszót kéne kérnie). Ezt az "Egy pillanat"-os töltést is csinálta egyszer már, de akkor pár másodperc után működött, bár lassú volt.
Mi lehet a baja? Míg működött a gép, futtattam egy teljes rendszervizsgálatot, szóval nem vírus....
Próbáld meg újratelepíteni, vagy live-cdről próbáld meg feltárni a hiba okát.
Ennyiből kiindulva memóriát, merevlemezt, processzort tesztelnék, ebben a sorrendben.
Kevésbé legális szoftverek voltak? Milyen vírusírtóval ellenőriztél?
Az újratelepítést a szervízben is meg fogják csinálni, ha az megoldja nem érdemes napokig "hiányolni" szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!