Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 0% HDD kondíció ez úgy most...

0% HDD kondíció ez úgy most mégis mi?

Figyelt kérdés
Sentinel drága írja ki... :DD 0%Kondíció és semmi hibája a vinyómnak...Egyébként egy 1TB-os Sata2-es vinyó sztem márka tök m1...32mb cache.Szóval Hibátlanul működik...Mégis azt írja hogy 0% kondíció...
2014. jan. 7. 19:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Jah igen,próbáltam formázást! Gyors és mély formázást is!!!Partíciót is variáltam rajta h teljesen le legyen túrva az egész...Scan disk-el is próbálkoztam végig futott és semmi...
2014. jan. 7. 19:30
 2/8 csacsi2 ***** válasza:
S.M.A.R.T be van kapcsolva a BIOS-ban?
2014. jan. 7. 19:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne ScanDisk-el teszteld, az ha éppen csak megy a lemez, akkor sem talál hibát. A HD Sentinel-ben indítsd el felület tesztetlést, hullani fognak a hibák. Erről árulkodik a 0%-os kondíció. A SMART értékekről tehetnél fel egy képernyőképet. Az értékek legyen decimális formátumban.
2014. jan. 7. 20:13
 4/8 A kérdező kommentje:

Fut a felület teszt íme a kért kép decimálisban is!!:

[link]

2014. jan. 7. 21:08
 5/8 csacsi2 ***** válasza:

sok a javíthatatlan szektor, azért egy próbát megér.

Ellenőrizze a Windows, hogy kizárd a programhibát!

futtatásba: cmd

Parancsorba: chkdsk (meghajtó betüjel kettőspont)

Ha így nem ír hibát akkor hibás adatokat közöl.

Ha hibát ír akkor még megpróbálhatod a javítást

chkdsk c: /f/r/x

kapcsolóval (c: megh.betüjel)

Ha nem tudja kijavítani akkor valószinü fizikai hiba.

2014. jan. 7. 21:27
 6/8 anonim ***** válasza:

A Raw Read Error Rate érték miatt lehet 0%-os a kondíció. A márka nem mindegy. Ha Seagate, akkor ez normális, azthiszem a hibás műveletek helyett az összes műveletet számolja, ezért olyan magas az érték. Ami aggodalomra adhat okot az a 12 áthelyezésre váró gyenge szektor illetve a 44 javíthatatlan szektor.

#5 - A chkdsk nem jó, nem veszi figyelembe az áthelyezett vagy hibás szektorokat, ezért soha nem mutat hibát. Ha egy hibás szektor átt lett helyezve egy hibátlan területre, akkor a hibátlan területet ellenőrzi, nem a hibásat, így persze, hogy nem lesz hiba. A HD Sentinel végigmegy az egész lemezen, nem hagyja ki a SMART által hibásnak jelzett területeket mind a chkdsk.

2014. jan. 7. 21:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Eltolással így áll most:

[link]

Egyébként ez egy WD10EARS és rosszul írtam 64mb cache a chkdsk hibátlannak írta...

2014. jan. 7. 21:52
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

Eltolással csak annyit értél el, hogy nem jeleníti meg az általa hibásnak írt szektorokat a program.

Ha az eltolt értékek változnak lehet hiba, ha marad ennyi akkor csak hibás érték.

Ha viszont kikapcsolt smart állapotban fut a chkdsk akkor nem ugorja át a szektorokat.

2014. jan. 7. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!