Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy 14 éves srác hogyan...

Egy 14 éves srác hogyan kezdjen bele megtanulni az Andorid programozási nyelvet?

Figyelt kérdés
Bármilyen oldal jó, lehetőleg magyar. De az angolt is értem, csak azért az még annyira nem perfect. köszi :)
2014. jan. 7. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Olyan, hogy android programozási nyelv nincsen. Ugyan úgy, ahogy windows programozási nyelv sincsen.

Az android, mint rendszer letud fordítani sok programnyelvet, de külső fordítóprogrammal a határ a csillagos ég. Szerintem még basicben is lehet rá programot írni.

2014. jan. 7. 17:14
 2/7 A kérdező kommentje:
És akkor mit kezdjek el tanulni? Főleg az androidos játékok érdekelnek.
2014. jan. 7. 17:16
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Basicet nehogy elkezd... Először programozni kéne megtanulnod. Kezdésnek a legjobb a C vagy a C++. Ehez rengeteg anyagot találsz a neten (ha kell írj privátba és küldök könyveket). Ha már úgy ahogy érted a programozási gondolkodási módot akkor java. Ugyanis a legtöbb android program (sajnos) abban íródott, és abban talán egyszerűbb is programozni, mert ugyanaz a program lefut a gépeden is.
2014. jan. 7. 17:16
 4/7 anonim ***** válasza:
82%

A BASIC már valóban elég régi, éppen ezért csak mint példát hoztam fel.

Bár szerintem nagyon sok mindent meglehet vele csinálni.

Persze eléggé korlátolt az a memória mennyiség amit kitud használni.

2014. jan. 7. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi rosszat írtam az első hszben, hogy valaki aki valószínűleg már nemlessz a barátom, leszavazott??
2014. jan. 7. 17:24
 6/7 Alex Fly ***** válasza:

Az Android (kissé talán túlságosan leegyszerűsítve) egy linuxon futó Dalvik virtuális gép, amit Java-ban programozhatsz.

Szóval Javaban kell programoznod és nem árt, ha van ewgy megfelelő verziójú Android SDK-d is...

2014. jan. 7. 18:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a sok választ! :) Természetesen mindenkit felpontoztam
2014. jan. 7. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!