A vinyó néha úgy dönt leáll, hallani hogy újra felpörög, újra leáll, újra újra. Mi a gondja?
Figyelt kérdés
Próbáltam a SATA és Molex kábelt cserélni, egy napig megoldotta a gondot, de ma megint bekapcsolom a gépet és még a win sem tudott be bootolni. újra indítás nem oldja meg, mert még mindig próbálkozik a vinyó, áramtalanítás utáni bekapcsoláskor már működik. Akkor a kábel csere nem oldotta meg. Táp? Maga a vinyó? HD Sentinel szerint egy gyenge szektor található rajta. 500 GB Sata vinyó2014. jan. 7. 14:37
1/7 anonim válasza:
Lehet, hogy táp, bár akkor fordítva szokott lenni; mégpedig, hogy első próbálkozásnál nem bootol csak újraindítás után. Persze próbáld meg másik táppal, soha nem lehet tudni. Na a Hard Disk Sentinel... Ne mondjak csúnyát magyar fejlesztésű szoftverről. Nekem is írta, hogy 100% 100% aztán mégis csak halálán volt a vinyó. Én az Ashampoo HDD Control-t jobban szeretem, nekem pontosabbnak tűnik.
2/7 A kérdező kommentje:
nem csak bootnál jelentkezik ez a probléma, megy a gép akármit csinálok mégha a vinyót nem is terhelem, elő jön a hiba. Másik tápot meg sehonnan nem tudok a bolton kívül szerezni, anyagilag meg egy minőségi tápra ami nem csinálja ezt nem igen vagyok készen. Mondjuk ez a táp... Codegen márka mindent elmond. 400W. nagyon régi. olyan 5-6 éves.. a gép többi alkatrésze meg már fejlesztve lett, a ház és a táp nem. Máshogy minthogy vásárolnom kéne valamit nem lehet megoldani?
2014. jan. 7. 14:50
3/7 anonim válasza:
Próbáld meg csökkenteni a fogyasztók számát, pl: húz ki a többi vinyót (ha van), vagy húzd ki a DVD írót. Bár utóbbi nem kajál szinte semmit ha nincs használva. Futtasd egy ellenőrzést a Ashampoo HDC-vel, aztán nézd meg a SMART-ot. Igen, nem egy mai táp, szóval lehet rá gyanadokni, főleg ha a vinyótól nem tapasztalsz furcsaságokat, pl lassú, instabil Windows működés (másolás, böngészés, programok futtatása stb)
4/7 A kérdező kommentje:
kihúzni nem tudok sok mindent, egy vinyó van bent, a dvd írót tényleg fölösleges mivel nem eszik sokat, használni ritkán használom. Instabil windows? nem igazán az, a win7 rendesen megy mindent betölt amit kell, játékok úgy futnak ahogy menniük kell, mielött kicseréltem a kábelt volt hogy lefagyott a gép, lassú volt, rossz volt, az új kábellel most tökéletes csak amikor bekapcsoltam csinálta hogy leáll, felpörög leáll, a gép meg nem talált bootolni valót, gondolom mert a vinyó nem aktivilizálódott. Mióta bekapcsolt, a kérdés feltevése elött 15 perccel, azóta most tökéletesen megy. Pontosan a SMART az mi is?
2014. jan. 7. 15:17
5/7 A kérdező kommentje:
Vagy probáljak windows újra rakást? egy pillanat. amióta újra raktam a win7-et van a probléma. Véletlen össze függés, vagy van benne valami?
2014. jan. 7. 15:53
6/7 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy a Windows-al lenne a galiba. S.M.A.R.T-ban lehet belelesni a vinyó állapotának apró részleteiben mint például a Spin-up time ez a nyugalmi állapotból munkakész állapotba kerülésének az értéke. Általában ez az érték mutatja a táp miatti lassú felpörgést. A read error rate pedig az olvasási hibákat mutatja, ami a lemez elöregedését, sérülését jelzi. Ezt a SMART-ot minden vinyó állapot ellenőrző progi tudja, legalábbis a HDSentinel és az Ashampoo biztosan.
7/7 A kérdező kommentje:
mar az sem. a win nem tud bootolni aramtalanitas se semmi nem oldja meg a vinyo felporog leall. ezt ismetli es a gep nem indul neha ntrld t sem talalja neha a bootmgr hianyzik. asszem nezhetem van meg garancia vagy nincs.
2014. jan. 7. 19:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!