Mi a véleményetek a GTX 780Ti-ről? Össze állítanátok nekem egy konfigot, amiben ez a kártya van?
Az a kikötésem, hogy a 780Ti videókártya legyen benne, Intel I7-es processzor, és 16 giga ram, mert legalább 4-5 évig hozzá sem akarok nyúlni majd a géphez.
700 ezer forint a keret, de ebbe legyen benne egy FullHD monitor is, a jobbik fajtából lehetőleg, és egér, billentyűzet, hangszóró nem kell, az van.
A véleményem: Nem rossz, de nem ér annyit, amennyiért árulják. Az egyetlen dolog, ami mellette szől, hogy R9 290X még csak referenciahűtős van.
A monitort gondold át még egyszer. 1440p sem sok egy ilyen kártyának, akkor meg minek unatkozzon 1080p-ben?
ja 1440-eset akartam, bocsi :)
de 700-ba ezek akkor beleférnek ha mindenből a "legjobbat" veszem?
nem nagyon akarom túllépni.
ez lesz az első komolyabb gépem, azért akarom hogy ha már kiadok érte több száz ezret, akkor legyen "full", vigyen mindent ultra high grafikán.
mostani gépem nagyon gagyi, 2008-as év végi, 9800-as gt videokari, amd proci, 2 magos, 2 giga ram... szoval ez már egy őskövület :)
de akkor se volt nagy szám, inkább középkategória.
ja, de amire többet költenék az a hűtés, hogy ne főjön meg, mert később lesz tuningolva is.
nem tudom vízhűtés e a jobb, vagy valami fasza hűtést kéne bele venni
Első versenyző:
Kellemes kis gép LGA1150-es foglalatú i7 procival, hangkártya, blu ray meghajtó, minden benne van, ami az üdvösséghez kell. A videokártya GTX780, nem Ti, de azért megvan az ereje. Az ára 658 354 forint, vagyis a Ti-t is bele lehet rakni (+40 ezer a Gainward Phantom).
Második:
Processzorerőben nem tud többet, a tuningot kb ugyanaddig bírja, az SSD mérete a fele, a hangkártya és optikai meghajtó kimaradt, viszont a 780 Ti van benne és ez már LGA 2011-es, fejleszthető hatmagos procival. Ez 679 861 forint.
Harmadik:
Az utolsó már az SSD-t is elvesztette és a keretből is kilóg, itt ott még kellett kompromisszum, hogy 702 158 forintnál ne menjen feljebb az ára, cserébe már hatmagos a procija.
Szerintem az első a leginkább ideális választás. Még azon is lehet spórolni bőven, lényegében teljesítményvesztés nélkül (Blu Ray helyett DVD író, hangkártya ki, fele SSD, AsRock Fatality Killer alaplap, olcsóbb proci hűtő), összességében ránézésre 90 ezret simán, vagy 50-et, ha 780 helyett 780 Ti megy bele.
Viszont azt érdemes megjegyezni, hogy egy 4GB-os GTX770 és i5 4670K is ütős páros, négy évet az is simán kiszolgál, és akkor már csak 450 ezer körül járunk.
Köszi!
Bevallom leginkább az 1. variáció jön be, egy Ti karival tökéletes lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!