Harisnya megfelel-e popfilternek?
Vettem egy kondenzátor mikrofont nemrég (c1-u), már van hozzá állvány is, csak popfilter kéne.
Na most a helyzet az, hogy eddig úgy voltam vele, hogy majd csinálok házilag harisnyából, de ma, mikor vettem az állványt azt mondta a hangszerboltos csávó, hogy azt felejtsem el. Ha popfiltert akarok, akkor vegyek rendes popfiltert, ő próbálta már a szivacsot is, harisnyát is, nem felel meg egyik sem. Azt is mondta, hogy ha harisnyát használok, betompul a mikrofon.
A kérdésem az lenne, hogy ez tényleg igaz-e? Mert sok ember mondta, meg neten is sok helyen van, hogy házilag lehet popfiltert csinálni. De akkor az mégsem jó?
Illetve (ha igaz), hogyan tompul be a mikrofon a harisnyától?
Próbáld ki.
Harisnya nélkül és harisnyával is.
A gondot az okozza, hogy attól, hogy két anyag szemre ugyanolyan, még nem biztos, hogy ugyanúgy is viselkedik.
Na de ez azért probléma, mert ha lenne rendes popfilterem, nyilván azt használnám. De nincs.
De ha jó a harisnya is, akkor nem fogok venni, mert nem olyan olcsó.
Viszont ha a harisnya nem felel meg, vagy rontja a mikrofont, akkor meg veszek.
Erre én is gondoltam, de pont nem volt a boltban popfilter, szóval nem hiszem XD
De nem tudom :D
#2 Értem én a dilemmádat. valószínűleg egy akármilyen harisnya is jobb eredményt ad, mint ha semmi nincs.
Viszont létezik 8 denes nyári harisnya, 15-20 denes normál, és 30-40-50 denes őszi/tavaszi. A téli harisnyanadrágok lehetnek 60-70-80-100-120-150-200 -240 és 300 denesek
A "den" a fonal finomságát jelöli. Minél magasabb a szám annál vastagabb.
Szerinted melyik viselkedik úgy, mint egy direkt erre a célra tervezett popfilter?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!