Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha kiveszem az aksiját a...

Beni0206 kérdése:

Ha kiveszem az aksiját a laptopomnak és úgy gépezek az nem árt neki?

Figyelt kérdés
Azért vettem ki mert azt hallottam, hogyha állandóan benne van és töltőhöz is csatlakoztatva van akkor nem lesz hosszú az élettartama!

2014. jan. 5. 11:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Sokan használjál így kutya baja nem lesz
2014. jan. 5. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Egy korábbi hozzászólásom:

"Az aksinak kapacitása van, aminek a mértékegysége mAh, C, vagy ritkábban mWh. A lítiumos aksik a legyártásuktól kezdve veszítik kapacitásukat függetlenül attól, hogy használód e vagy sem. Magyarán kiveheted a gépből ha hálózatról megy, de attól pár év alatt ugyan úgy tönkre megy, tehát hiába fizetted ki az árát. Az aksinak viszont van természetes önkisülése, magyarán használat nélkül is folyamatosan merül. És van egy bizonyos szint ezt mély kisülésnek nevezzük, amikor is ültő helyében az akksi annyira lemerül, hogy károsodik, de még használható marad, viszont ha ezt párszor megismétled dobhatod ki. Tehát inkább hagyd a gépben jól jön az ha lesz áramszünet." Tehát jobban jársz, ha a gépben tartod.

2014. jan. 5. 11:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha kiveszed, mi értelme a laptopnak? meg hogy van akkud? Áramszünet esetén lehal a francba.

Minek vennéd ki? Nem szép ha benne van?

Tegyed vissza oda ahol volt.

2014. jan. 5. 11:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Majd én eldöntöm, hogy visszateszem-e vagy nem. a többieknek kösz a választ. Akkor sem károsodik ha állandóan töltőn van???
2014. jan. 5. 12:17
 5/6 Panda Péter ***** válasza:
bizony, indokolatlan közhiedelem, hogy árt az élettartamnak, ha folyamatosan töltöd. viszont a magas hőmérsékleteket annyira nem csípi, szóval ha melegedős géped van, akkor lehet érdemes kikapni ha mondjuk játszol vagy dolgozol. ilyen esetben ne felejtsd el azért legalább pár hetente visszarakni és feltölteni.
2014. jan. 5. 12:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Szerintem így fogok tenni.
2014. jan. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!