A dobozán Pci-e 3. 0 x16 van, de kihajtja az R9 270X kártyát a pci-e 2. 0 x8?
Figyelt kérdés
#r9_270x #PCIE2.0x8
2014. jan. 4. 22:49
2/7 anonim válasza:
még a pcie 1.0 x8 is... 1.0 x4 már nem 100%-osan
3/7 A kérdező kommentje:
elvileg a foglalat miatt negyedére esik vissza a sebesség, csak azért kérdeztem, de kösz a választ.
2014. jan. 4. 22:53
4/7 anonim válasza:
érdekesség: a mostani csúcskártyák érték el a PCI-E 1.0 16x határát... egy hd 7970 2.0 x8-ba 99% al megy... gtx 680 pedig 97%... ebből kiszámolhatod hogy bőven kihatja a 270 x-et... :D
5/7 anonim válasza:
És miért csak 8x-os a pci-e foglalatod? Általában minden lap 16x-os pci-e csatolóval jön ki, esetleg ha crossfire-t használsz redukálódik a dolog, de javítsatok, ha tévednék.
6/7 Komplikato válasza:
"elvileg a foglalat miatt negyedére esik vissza a sebesség"
Esik a fenét. Jelenleg nincs olyan VGA (legalább is egy GPU-s) ami magában ki tudná használni a PCI-E 2.0 16x sebességét. 3.0-át pláne.
Egy kisebb kártya (HD7790 és lefelé) esetén az 1x-es csatlakozónál még a teljesítmény kb. 76%-át le tudja adni!
Engem is érdekel miért csak 8x-os a csatlakozód a lapon?
7/7 A kérdező kommentje:
nem x8 csak cf-et csináltam és az visszaveszi x8-ra. alapból 3.0 x16, csak az 3.0-t bukom a proci miatt (2.gen i5), és kivácsi voltam mivel, cfmiatt bukom az x16-ot akkor még megéri-e ebből még egyet belerakni, vagy fejlesszem feljebb... de fps/ár arányban szerintem ezt duplázom.
2014. jan. 5. 02:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!