Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért 650Mb-os volt az első...

Miért 650Mb-os volt az első CD-ROM?

Figyelt kérdés
Emelt infó érettségin ezt megkérdezték tőlem, és azóta sem tudom a választ.
2009. nov. 29. 16:11
 1/5 anonim ***** válasza:

a "miért" az tényleg jó kérdés, gondolom a méretéből adódik, a 12 centis szabvány 74 percnyi anyagra elegendő szektort tartalmaz, ami kb 650 Mb. de ugyanígy 12 centisek voltak a 700 Mb-os 80 perces cd-k is, és a technológia is ugyanaz.

ez egy hülye kérdés részükről, egyszerűen azért mert csak, annyi fért rá. :)

2009. nov. 29. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Igazából 650 MiB = 682 MB
2009. nov. 29. 16:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert 650MB-ra fér rá 74percnyi audiótartalom, és ez azért volt jelentős, mert ennyi volt Mozart nemtudom most hanyadik szinfóniájának a hossza és ezt választotta a Sony a standardnak, hisz a Bécsi Klasszikus zenénél nincs tökéletesebben megszerkesztett zene és gondolom ezért választották, hogy szinbolizálják, hogy a CD is olyan tökéletes szerintük, bár lehet hogy csak marketingduma volt, az infótanárom mesélte még anno.
2009. nov. 29. 18:35
 4/5 anonim ***** válasza:
Valóban az a legenda hogy annak idején mikor a Philips meg a Sony 1979-ben úgy döntött, micsoda mókás lenne egy ilyen lemezt csinálni, azért lett ekkora mert Mozart 9. szimfóniája 70 percre fért rá megszakítás nélkül. De ez még csak a Piros Könyves CD-DA volt. A Sárga Könyves CD-ROM csak 1983-ban jött.
2009. nov. 30. 01:24
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a felvilágosítást!

Sajnos a szóbelin ezt nem tudtam, de azt bezzeg nem kérdezték meg, hogy mekkora a lyuk a közepén, mert erre rá tudtam volna vágni, hogy akkora mint a 10 centesé...

2009. nov. 30. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!