Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen ramot válasszak ehhez...

Milyen ramot válasszak ehhez a deszkához?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az történt, hogy sokáig használtam ezt a gépet:

Gigabyte GA-MA770-UD3 rev 1.0 alaplap (AM2+)

2x2GB Geil Value DDR2-800 RAM

AMD Phenom II X4 955 BE proci (AM3-as, BIOS frissítéssel ment is a deszkában gond nélkül)

...és a közelmúltban egy régi vágyam teljesült, mert lett egy Corsair Carbide 200R házam, ami jól szellőzik, jól szerelhető és tud mindent, amire vágytam.

CSAKHOGY! Amikor beszereltem az alkatrészeket, nem vettem észre, hogy 2 fekete távtartó rossz helyen van (mATX-hoz beállítva) és megsült az alaplapom. A memória túlélte, azt el is adtam haveromnak és ezért reménykedem, hogy a proci is. Na de! Hosszas keresgélés jött, hogy új alaplap kell ugye. Gigabyte-ot akartam, de az AM3+ alaplapjaik chipsetje VIA, amiről azt olvastam, hogy Linuxon szívás a driver support, míg ASUSéknál a jó öreg Realtek chipset van, amivel semmi gond nincs. Meg kitétel volt, hogy BIOS helyett akkor már EFI legyen, meg legyen SATA3 és alaplapi USB 3.0 kivezetés, ha már van a házon 2db USB3 port is.

Sok mérlegelés után ezt találtam:

[link]

Ez mindennek megfelel, amire szükségem van... viszont jött a másik nagy dilemma! Milyen ramot vegyek? A Kingstonról jókat hallottam nagyon, néztem egy ilyen memóriapárt:

[link]

Ez jó lenne vajon az laplaphoz? A CPU hivatalosan 1333-as ramokat támogat. Van értelme az 1600MHz-es kitnek?

Találtam egy ilyet is, ami ~2k -val olcsóbb:

[link]

Spórolhatok egy szépet, vagy érdemesebb a Kingstont választani?

Mostanában nem vagyok nagyon járatos a legújabb hardverek világában, így tanácsokat szeretnék kérni!

2014. jan. 2. 20:37
 1/2 sün18 ***** válasza:
JÓ lesz a lap, ramnál jó az Adata is főleg h azon is 5 év gari van... :)
2014. jan. 2. 20:42
 2/2 anonim ***** válasza:
mehet az adata, de a kingstonnak min. 1évvel hosszabb az élete
2014. jan. 4. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!