Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi baja van a gépemnek?...

Mi baja van a gépemnek? Valamelyik nap nagyba gépezek mikor véletlenül meglöktem. A gép oldalra dőlt. Mi baja lehet?

Figyelt kérdés
Nagy erővel dőlt oldalra, bekapcsoláskor a Win xp tölt és mikor behozná, h üdvözölljük újra indul..., én a merevlemezre tippelnék. Ja és nem lehet a a windows-t telepíteni...
2014. jan. 2. 17:43
 1/5 CspCsj ***** válasza:

Ilyen mechanikai behatásokra a merevlemezek, ventilátorok, CD-DVD olvasó/írók érzékenyek.

A merevlemezben egy vagy több fémkorong pörög 5400-7200/perces fordulatszámmal miközben nanométerekre a felszínétől "lebeg" egy fém tüske (az író/olvasófej).

Amilyen gyorsan lehet ments el róla minden fontos/pótolhatatlan adatot, vagy másik gépbe átszerelve vagy pl Hiren BootCD-ről indítva...utána merevlemezcsere ajánlott, vagy legalábbis rövid időn belül aktuális lesz.

Mondjuk az jó, hogy nincs fűrészelő hangja.

2014. jan. 2. 17:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, a merevlemez már sztem tropa de nincs is rajta semmi. Majd veszek egy újat... Remélem más nem romlott el :/

Utólag is boldog új évet!!! :D

2014. jan. 10. 21:47
 3/5 CspCsj ***** válasza:

Nem feltétlenül kell egyből a kukába dobni, de merevlemez vizsgálat ajánlott (pl HDSentinel)

Megpróbálhatod javítókonzolból (windows telepítőlemezről) "chkdsk c: /f /x" parancsot kiadni hátha csak a fájlrendszer sérült - vagy végső esetben újratelepíteni.

Ha utána a merevlemezteszt nem jelez semmit akkor szerencséd volt, ha viszont sok hibát jelet akkor készülj a cserére.

2014. jan. 10. 22:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Ömmm, köszi... Most kezdtem el a gépekkel foglalkozni szóval még nem vagyok egy profi, ezért úgy mondom ahogy eltudom... Szóval a Win XP SP3-as telepítésénél elkezd betölteni aztán asszem a "windows kernel" betöltése után újra indul a gép.
2014. jan. 13. 21:38
 5/5 CspCsj ***** válasza:
Első lépésben a fájlrendszer ellenőrzést/javítást ajánlom. Ehhez a rendszertelepítő lemezről kell indítani javítókonzolt, vagy egy javító környezetre van szükség, mint a hiren bootcd.
2014. jan. 13. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!