AMD Radeon, vagy nVidia GeForce?
Gigabyte 7300GS
PowerColor HD7870 PCS+ Myst
MX440 -> Röhej
Ti4200 -> A maga szintjén a legjobb
FX5200 -> Kib. sz*r
9800 Pro -> Nagyon jó
9600 Pro -> Kicsit lehetne erősebb, de a maga idejében jónak számított
X1650 Pro AGP -> A maga szintjén nagyon jó
X1950 Pro AGP -> A teljesítmény jó, maga a kártya egy katasztrófa tele tervezési hibákkal és ebből eredő problémákkal
4850 -> A mai napig veretlen ár/értékarányban
6850 -> Szintén kiváló teljesítmény annyi pénzért
Még emlékszem, mikor a Pentium kettesemben egy GF2 MX400, majd a P3-asomban MX440 feszített. Szerintem azok nagyonis pöpec VGA-k voltak.
Utánna jött a HD3650, na az egy kalap fos volt (AGP-s, 512 VRAM-al)
Most egy 6870-el nyomom kb 2 éve, de még nemvolt vele bajom. (Azóta egyszer újrapasztáztam)
S3 Savage 3D 8MB - Akkoriban az AGP, a 8MB VRAM meg néhány új technológia miatt erős kártyának számított.
Gf2 MX400 32MB - Erről nem tudtam, hogy az MX egy butított széria, de a Ti-re meg nem lett volna pénzem...
Radeon 9600 256MB - Ez jó kártya volt, de sok bajt okozott, mikor elromlott a TV kimenete, a 'gariba' meg 100 nap után! cserélték csak, nem kevés balhé után.
Radeon 9600Pro 128MB - Ezt kaptam a 'garis' elődje helyett. Gyorsabb GPU, kevesebb VRAM
Sapphire x1600 Pro 512MB - Na erre azt hittem csúcs kártya, de kiderült, hogy gyenge alsó-közép. Az előzőekhez képest mégis nagy ugrásnak éreztem. Sokáig megvolt, talán 5 évig is. Jól szolgált.
Gigabyte GT220 1GB - Erről is azt gondoltam,mint az előzőről, de ez nem volt nagy vaszisztdasz :) Hamar túladtam rajta.
Gigabyte Radeon 5770 1GB - Az első igazán közép kategóriásom. Nem volt vele gond. Eladtam, hogy megvehessem a következőt. Új tulaja a mai napig játszik rajta.
ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 - Na erről meg azt hittem felső kategóriás, de kiderült, hogy az AMD átszámozta a kategóriákat és inkább csak felső-közép...
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 - Ez tuti jó kártya! Nagyon bejött! Most is ez muzsikál, bár ez túlzás, mert hangját nem hallom. Nagyon megbántam, hogy megvettem helyette ezt:
ASUS Radeon R9 270X DirectCU II 2GB - Nos elérkeztünk nagyravágyásom eme szimbólumához, ami eddig - hogy is mondjam - nem váltotta be hozzáfűzött reményeimet.
Erősnek erős, azzal nincs baj, csak épp picivel zajosabb (nem vészes, de 7850 után szokni kell), ja és nem működik.
3 hétig volt nálam az alatt 4 alkalommal a képernyő kikapcsolásából "nem ébredt fel",billentyűre, egérre nem reagált, csak a "hosszú-Power" segített. (ZERO CORE hibájára gyanakszom.) Valami oknál fogva egyes játékok automata kalibrálása "LOW" beállításokat eredményez, annak ellenére, hogy viszi őket "ULTRÁN".
Ki ne felejtsem a 2D-ben (netezés, filmnézés) jelentkező meg-megugró képet, ami már a 78xx szériát is sújtotta, de ott már orvosolták. Az új generációban úgy látszik előjött újra. (Ez meg a GDDR5 VRAM órajelváltásával függ össze állítólag.)
Szóval most bevizsgáláson van.
Ennyi a történet, elnézést, hogy hosszúra sikerült. Nagyon öreg vagyok. ;)
Nem sorolom , mert megtelik az adatbázis... jelenlegi álláspontom:
Most én is akárcsak az előttem szóló egy R9 270X -el küzdöttem, szintén feladtam és visszaraktam a ASUS HD7850-DC2T - annyiban tér el a DC2-től hogy alapból 1000-re van húzva a GPU. és mivel olyan jó vettem belőle még egyet akciósan 25-ért :D. most tesztek szerint verem a 7970OC-t +25-30% al. Tökéletessen megvagyok vele elégedve (hűtés No1), ami idegesítő az az hogy néha Nvidia logos játékoknál (pl most a gyűrűk ura War north nál ) jelentkezik az a hiba, hogy egyszer csak gondol egyet, leáll az ati illesztő és újraindul a játék meg megfagy (mindig ugyanott azaz az utolsó pálya vége felé)... Ati szerintem akkor is jobb, a játékoktól eltekintve, 3d-s modellező cuccok stb. sokkal jobban mennek vele...
Még valami 3dfx kártyával kezdtem, pontosat nem tudok.
Aztán MX440 hát tényleg egy katasztrófa volt, de nem is vártam többet. Váltotta egy akkor a már közel se új keletű Radeon 9550 elődjéhez képest még mindig jó volt(kivétel Doom3 alatt). Aztán valamilyen 9800 volt az utód, ezt szerettem is. Időközben a másik gépbe ami akkor még a régi MX440-el ment kapott egy FX5600-ot. Aztán ezt váltotta egy GF6600 míg a másik gépbe egy 6800 Ultra költözött. Ezeket úgy szerettem mind, bár az FX-el nem voltam úgy megelégedve mint 6-os szériás utódaival.
Aztán a kis gépben meghibásodás és gari gondok miatt meg igény változás okán került egy 7300GS. Ezután "csend" volt, igényem nem volt cserélni a 6800 Ultrát így a következő két kártya egy egész vérfrissítés keretében jött , egy 8800 GTS és egy 8600GT. Nagyon szerettem őket, főleg a nagyobbikat mai napig valahol megvan. Utána a remek ára miatt az akkor nagyon jó HD4850 érkezett hozzám talán eddig ezzel volt meg legjobban az az érzésem, hogy remek árban remek kártya. Egy ideig ez is húzta mire a mai utódja belekerült egy HD6850 képében(a 4850 meg a 8600GT helyére költözött). Ezzel mai napig nagyon szépen elvagyok. Első körben belefogtam egy hibás gigába, de gariban cserélték egy újra és azóta remekül üzemel itt nálam. A monitorom felbontása sem volt nagy így bőven elégnek bizonyult, gondoltam veszek majd újat egy nagyobb felbontású monitor után. Azóta Full HD felbontású monitorra váltottam és megdöbbenésemre azt a szintet amit akarok bőségesen hozza... ár kinőttem a régi minden fullon menjenből, de amik érdekelnek azok nagy része ezen a felbontáson is mennek high/ultrán. Cserélni max akkor tervezem ha a következő cím ami úgy jobban érdekel egy elfogadható szinten(medium fölött picivel) nem megy. Ez az új Dragon Age és majd Mass Effect.
MSI GF2 MX400 - Egy brand (Compaq) gépben volt. Eladtam
ASUS Radeon 9600XT - Használtan vettem, adtam
Gigabyte GeForce 7600GS - Csendes volt, de kellett hozzá egy zajos slothűtő. Aztán eladtam
Sapphire Radeon HD3650 AGP - PCIE-s platformra váltottam
Sapphire Radeon HD4670 - Mikor örököltem egy jobbat, eladtam.
MSI Radeon HD5770 - örököltem. megteszi
Mind jó volt arra amire kellett és mind jobb mint az előző.
Hogy itt mindenki mennyire emlékszik :D
Én annyit tudok, hogy volt egy 8600GT-m, aztán 9600, majd 9800GT. Aztán lett egy Sapphire 3870-em, ami a mai napig működik, lehet még most is elmenne rajt pár játék. Utána lett egy MSI 6850-em, nagyon jó volt, de sajnos fullhd-ra már nem volt elég, így cseréltem. Jelenleg egy Asus R9 280X DCU2TOP-om van, na ezt nem akaszza meg mostanában semmi :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!