Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van valamilyen arány a gép...

Van valamilyen arány a gép rám-ja és a cpu-ja közt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy ha sokkal erősebb az egyik a másiknál akkor nem működik jól. Van ilyen?
2013. dec. 30. 15:44
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem nagyon van ilyen szabály. Általában a CPU generációkkal jöttek az erősebb memóriák.
2013. dec. 30. 16:02
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Azért kérdezem, mert azt észrevettem, hogy ha több ram van a gépben, akkor többet is használ (mondjuk meg is lehet érteni), de ha egy nagyon gyenge (pl. 1GHz) processzor mellé beraknék 1 vagy 2 giga ramot, akkor az jól működne, vagy nem bírná a cpu ezt a mennyiségű ramot, és kevesebbel jobb teljesítményt nyújtana?

2013. dec. 30. 22:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem maximum 1GB memóriát tudnál egy 1GHZ-es Pentium III-as mellé berakni, mert általában annyit tudtak kezelni az akkori alaplapok, tehát nem a CPU volt a szűk keresztmetszet. Amúgy pl.: a Windows 7-nél én is megfigyeltem, hogy minél több memória van a gépben, annál több memóriát használ. Ameddig 3GB memóriám volt 900mb-ot evett, most 12GB-nál 2giga körül, de végeredményben a sebessége ugyanolyan a gépnek. ( Intel Core i7 920-as procival )
2013. dec. 30. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!