A sokáig "állt" számítógépnek tönkre megy az alaplapja, processzora merevlemeze, stb?
1 évvel ezelőtt nővérem nekem adta az ő asztali PC-jét, de nekem volt már egy hasonló tulajdonságú gépem, de elfogadtam, hátha kellene alkatrésznek. Ez idő alatt a szobámba állt. A mai nap be akartam kapcsolni de valamilyen oknál fogva CD-t és floppy-t kereset a gép. Van eredeti WinXP telepítő CD-m ezért beraktam hátha ez kell csak neki.
Majd miután beraktam a lemezt, azon nem találta a P4P800-E.ROM fájl-t és ment minden a CD és Floppy kereséstől újra. Az interneten kutakodtam a fájl után, az ASUStek oldalra irányított, ottan megtaláltam, kiírtam CD-re, (nem DVD-re,) ügyeltem hogy a fájl neve P4P800-E.rom legyen, de miután beraktam a gépbe, ugyan úgy nem találta a P4P800-E.rom fájlt, redig a CD-n rajta volt. Ilyenkor mi a teendő?
Flashelni kell a BIOS-od, de először próbálkozz meg azzal, hogy gombelemet (CR2032) cserélsz az alaplapodon.
Ha nem működik, akkor csomagold ki a fájlt amit letöltöttél, és floppyn próbáld meg berakni, mikor kéri (ha FDD nincs a gépben, akkor bootolhatóra megírt, lezárt CD-n). De célszerűbb, ha megpróbálod előkeríteni az alaplap gyári CD-jét, és arról flasheled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!