Ezt hogy jumperoljam be? Mit hova állítsak?
van:
2 db ide csatlakozó az alalplapon és két ide kábel 2 db véggel ami akkor 4 db-ra növeli ugye a kapacitást
van még:
2 db hdd:
1 maxtor (60gb)
1 saget vagymi (80 gigás)
2 odd
LG mind a kettő (egy szimpla DVD író meg egy DL-DVD író)
a POST képernyő:
IDE 1 MASTER
IDE 1 SLAVE
IDE 2 MASTER
IDE 2 SLAVE
úgy szeretném csatolni hogy a következő képpen nézzen ki:
IDE 1 MASTER - maxtor 60 giga
IDE 1 SLAVE - LG szimpla
IDE 2 MASTER - saget 80 giga
IDE 2 SLAVE - LG dupla
lécci segítsetek, mert rajtam kifogott itt meg profik vannak
köszi
Feladat adott.
Ott vannak a cuccok és ott van, mit akarsz masterbe és slave-be. A cuccok tetején vagy hátulján ott a rajz, hogy melyik jumper hova kell a master illetve slave álláshoz.
igen, egyszer már meg csináltam így de nem ismerte fel valamelyik meghalytót de most oké megcsinálom újra
köszi
Szia.
BIOS-ban nézd meg a mostani sorrendet (ha az inditó képernyőn nem látszik, bár szerintem ott is látszani kéne).
Aztán cserélgesd a kábelek végeit (úgy is jó ha lehúzod az összeset és előszőr megkeresed azt az eszköszt amit elsőnek szeretnél, majd, jön a második, stb,stb).
Ehhez itt egy kis segitség : [link]
Sok sikert.
Üdv.
Na :
ha az első válasz szerint csinálom:
ide 1 master maxtor 60 giga
ide 1 slave none
ide 2 master 80 giga
ide 2 slave dl dvd
utolsó:
ha úgy csinálom lehet megtör a kábelt vagy el sem ér a második csatlakozó a közelebbi meghajtóhoz
Köszi a válaszokat
Én vagyok az első és az utolsó is...
Ha nem ér el a kábel attól még sajnos így kéne bekötni, lehet hogy ezért nem látja a BIOS sem...
de odáig meg nem ér el ugye a kábel
Na ha majd sikerült akkor elmondom úgyis
várom a további javaslatokat
Javaslat????
Ezt így kell és ha nem így csinálod akkor nem fog menni? Mit nem értesz??
"A kábel vége mindig a primary (master, elsődleges), a kábel közepe mindig secondary (slave, másodlagos) eszközhely."
Idézet innen: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!