Intel i7 4770 vagy Amd fx 9350?
Ha majd ott tartunk,hogy 8 magot az új játékoknál 10 ből 9 kihasznál akkor az fx 9350 akkor jobb lesz.
De az 1 szálon futó teljesítménye az i7-nek jobb,az fx többszálon jobb,de nem használja nagyon ki 1 játék sem...
Viszont egyik sem rosz választás,hisz mindkettő abszolút profi játékokra,egyiksem hagy cserben...
A kettő közt különbség : Hogy 10 játéktesztből kb. 6-8x az intelnek 1-8 fps-el több van mint az amd-nek...
Magyarul szinte érzékelhetetlen különbség,persze jobb valamivel az i7 mivel nincs ami kihasználná egy fx9590 "nyers" erejét.
Hisz mint tudjuk ,ha 6. fokozatban indulunk meg egy BMW m3-mal akkor az később fogja elérni azt a sebességet, mint egy suzuki swift ami egyesből indul tőgázzal,és persze idővel a bmw lesz a győztes...
BF4 állítólag már 6 magon tud számolni.
Vajon mi lessz 6-9 hónap mulva???
i7 !
ez az FX csak egy parasztvakítás
Igen a 9590-es FX nagyjából egy 8320-as FX amit gyárilag 4,7ghz-n tartanak...
A 8320-ast is lehet stabilan 4,5 vagy felette tartani...
Csak természetesen jobb hűtő kell hozzá.
Ezért is adnak a 9590-hez vízhűtőt,hisz a gyári léghűtő még alap 3,4-3,6-on sem tudja hűteni:)
Tehát + 50,000ft-ot adnak ki sokan azért,hogy egy gyárilag húzott (és hangolt) procit kapjanak,vízhűtővel :)
Nekem jó a 8320 is jelenleg 4,9ghz-n ,amihez megvettem ebay-ről 13,000-ért a 9590 vízhűtőjét...
Magyarul 48,000ft-ba egyenlő (vagy jobb) procit csináltam mint a ~ 100,000ft-os FX 9590 ,és vízhűtővel a 4,9ghz-s 8320 is stabilan 38-40 fok,míg játék alatt felkúszik 55-60 ra ,tehát abszolút jó:)
Gyári órajelen sem hagyott sosem cserben,de én nem hiszek a 4ghz alatti procikban:)
Szerintem FX-be jobban megéri befektetni,hisz eljön az az idő is amikor már 8 magot kihasználnak a játékok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!