Netbook tuning?
+RAMot szerintem tesznek neked bele szinte bárhol, ha notebookról van szó, de egy Netbooknál nemtudom, érdeklődd meg.. :D
Processzor csere szerintem kizárt :(
80 körül már vannak Haswell és IB alapú Celeron-nal szerelt gépek, 11 és 15 colos méretben is.
Együtt érzek veled, volt egy ehhez nagyon hasonló Asus netbookom. Végigjártam a lehetőségeket. :D
Ramot érdemes bővíteni benne. Ha ugyanolyan felépítésű, mint az enyém volt, akkor a benne lévő 1gb-os modult lehet 2gb-osra cserélni. Egy kis ajtó alatt van a hátulján. Ez gyorsít rajta valamennyit.
A következő a processzor tuning. Na, itt nem tudsz mit kezdeni, az Atom iszonyat gyenge. Az enyémet felhúztam 1,93ghz-re szoftveresen, de kb semmit se ért, a legalapabb műveleteknél 100%-on ment. :/
Aztán a hdd-t le tudod cserélni ssd-re. Ez is gyorsít rajta, de megtáltosodni nem fog. Megléptem ezt is. :D Kicsit nehézkes mert atomjaira kell bontani a gépet, hogy hozzáférj a hdd-hez.
Összességében lehet kicsit gyorsabb a gép, de nem éri meg a befektetett pénzt, időt, energiát. Ha van + 60ezred, akkor nézz valami hasonlóan kis gépet, ami nem ilyen életképtelen hardverre épül.
11'6"-ban vannak már jó alternatívák, az a méret és a nagyobb felbontás egyébként is jobban használhatóvá teszi a mindennapokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!