Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Netbook tuning?

Netbook tuning?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám hogy az Asus 1011Px tipusú gépem Intel Atom procija és 1gb Ram-ja siralmasan kevés az én elvárásaimnak, egy weboldal betöltése kb 2 percig tart, videó lejátszás szaggat, válaszadási ideje kb 10 perc....fel szeretném "tuningoltatni", erősebb procit, több ramot belerakatni, ismer valaki olyan céget, üzletet ami csinál ilyesmit? tudtok adni néhány tippet mit lehet belerakni egy ilyen pici gépbe? (azért nem veszek asztaligépet/ nagyobb laptopot mert szeretném ha ekkora maradna a gépem, szükség lenne a hordozhatóságára) az egészre olyan 60ezret szánnék, előre is köszi a válaszokat :)

2013. dec. 26. 00:11
 1/9 anonim ***** válasza:
Ezek sajnos ilyenek. A proci nagy valószínűséggel forrasztva van és lehet, hogy a RAM is. Órajeles túlhajtás amúgy sem lenne javallott, de rajtad nem segítene 10-20-30% tuning sem. Ha ragaszkodsz a netbook mérethez, akkor azokból a legerősebbet kéne/kellett volna megvenni, ami persze úgy sem lesz erőmű és túl olcsó sem. Anno pl egy AMD-E450-es APU-val szerelt netbookról ódákat zengtek (persze csak netbook kategórián belül számított jónak), ma nem tudom melyik a legcombosabb ebben a kategóriában. A mostaniddal már nem sokat tehetsz, max eladod, hozzácsapod a 60k-t és nézel valami értelmesebbet...esetleg rászánod magad egy rendes notebookra, asztali vasra.
2013. dec. 26. 00:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, ezt sajnálattal hallom mert tényleg jó lett volna valami használhatóbbat faragni ebből a sz*rból, lehet beruházok inkább egy jobb telefonba, de ma már 80ezerből sem lehet csúcsmodellt venni...
2013. dec. 26. 00:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Telepits ra Puppy Linuxot. Az a sz@rbol is varat tud epiteni.
2013. dec. 26. 00:39
 4/9 anonim ***** válasza:

+RAMot szerintem tesznek neked bele szinte bárhol, ha notebookról van szó, de egy Netbooknál nemtudom, érdeklődd meg.. :D

Processzor csere szerintem kizárt :(

2013. dec. 26. 00:47
 5/9 BM-Striker ***** válasza:

80 körül már vannak Haswell és IB alapú Celeron-nal szerelt gépek, 11 és 15 colos méretben is.

[link]

2013. dec. 26. 01:03
 6/9 Osynho ***** válasza:

Együtt érzek veled, volt egy ehhez nagyon hasonló Asus netbookom. Végigjártam a lehetőségeket. :D

Ramot érdemes bővíteni benne. Ha ugyanolyan felépítésű, mint az enyém volt, akkor a benne lévő 1gb-os modult lehet 2gb-osra cserélni. Egy kis ajtó alatt van a hátulján. Ez gyorsít rajta valamennyit.

A következő a processzor tuning. Na, itt nem tudsz mit kezdeni, az Atom iszonyat gyenge. Az enyémet felhúztam 1,93ghz-re szoftveresen, de kb semmit se ért, a legalapabb műveleteknél 100%-on ment. :/

Aztán a hdd-t le tudod cserélni ssd-re. Ez is gyorsít rajta, de megtáltosodni nem fog. Megléptem ezt is. :D Kicsit nehézkes mert atomjaira kell bontani a gépet, hogy hozzáférj a hdd-hez.

Összességében lehet kicsit gyorsabb a gép, de nem éri meg a befektetett pénzt, időt, energiát. Ha van + 60ezred, akkor nézz valami hasonlóan kis gépet, ami nem ilyen életképtelen hardverre épül.

11'6"-ban vannak már jó alternatívák, az a méret és a nagyobb felbontás egyébként is jobban használhatóvá teszi a mindennapokban.

2013. dec. 26. 01:30
 7/9 anonim ***** válasza:
az enyémbe még a RAM is forrasztott, így az 1GB az örök...akartam benne bővíteni, de először mondom belekukkantok...lecsavartam az alján a kis ajtót és WTF?! Utánaolvasva megtudtam, hogy megszívtuk. Mondjuk csodákat tényleg nem tudsz művelni vele...
2013. dec. 26. 02:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Ma már 130 ezerért kapsz 11.6 colos core i3-as,intel hd4000-es,4gb ramos netit,ami azért nem rossz.
2015. máj. 29. 00:49
 9/9 anonim ***** válasza:
*120ért
2015. máj. 29. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!