Processzor "turbo boost" bekapcsolása?
Intel core i5 3337u 1.8ghz turbo boost up to 2.7Ghz
ez a procim neve, és jelenleg azt írja 1.8Ghz-n megy és ahogy nézegettem oldalakon, és ahogy tapasztalom is a játékokba a 2.7Ghz ajánlott vagyis azzal jobban mennének.
Hogy tudom arra felrakni? Illetve ha azon futna a gépnek lenne valami baja? Laptopom van
"a gépnek lenne valami baja? Laptopom van"
azon kívül, hogy szarrá fog sülni, semmi
Előttem kifejtették a lényeget (szarrá fog sülni), de ha már leírtam, itt egy bővebb magyarázat. :)
"Megfelelő terhelés alatt..." - azért ez nem ilyen egyszerű, mert ha az alkalmazás minkét magot leterheli, épp hogy nem fog bekapcsolni. A turbo boost lényege,hogy ha minél kevesebb magot használ ki egy program, AKKOR pörgeti fel az órajelet, a maximális fogyasztást figyelembe véve.
Jelen esetben 2 fizikai mag van, nem nagy mozgástér...
Ha pedig arra vetemednél, hogy tuninggal állandó 2.7GHz-re sarkalld a CPU-t, hát nem is tudom...
Még asztali PC-knél sem ajánlott a gyári hűtéssel az ilyesmi.
A laptopok CPU-i épp ezért ilyen visszafogottak, hogy a fogyasztást ezáltal csökkentve mérsékeljék a melegedést.
2 maggal 2,5 ghz-en képes menni turbo-val, de akkor már 35w-ps tdp keretbe megy át.
A 2 magos turbo órejel azt jelenti gyakorlatilag, hogy nem a legmagasabb szorzón áll az alapőréjélként, hanem egy alacsonyabbon, hogy beleférjenek az ultrabook-oknál előírt 17w-os TDP keretbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!