Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri SSD-t venni?

Megéri SSD-t venni?

Figyelt kérdés
Windows 8 van a gépemen, Segate Barracuda 1Tb 7200RPM 64mb HDD-ről 2ms alatt bootol. Akkor miért lenne jó nekem egy ssd-t venni?
2013. dec. 24. 10:56
 1/9 anonim ***** válasza:
Akkor neked gyorsabb a HDD-d, mint egy jó SSD. Ami persze lehetetlen.
2013. dec. 24. 10:57
 2/9 anonim ***** válasza:

gyorsabban indulnak el a programot, játékokban gyorsabban betölti a pályát, stb

amúgy hogy sikerült kiszámítanod, hogy 2 ms alatt bootol? :)) lelassítottad az időt vagy mi?

2013. dec. 24. 10:57
 3/9 A kérdező kommentje:
nem :D Windows 8 nagyon gyorsan bootol nekem az alaplapi képernyő után ha csak a windows képernyőjét stopperezem akkor 2ms mire eljut az asztalig. Ugyan ez win 7-nél 1 perc.
2013. dec. 24. 10:59
 4/9 anonim ***** válasza:
akkor te mágus vagy, nekem ssd-m van és a biostól asztalig 4 másodperc :D (ami 4000 ms xd)
2013. dec. 24. 11:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Jó a reflexidőd, hogy 2ms-t így le tudsz mérni :D Pár orvos biztos szívesen megvizsgálna.
2013. dec. 24. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem 2Ms? :)
2013. dec. 24. 11:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem.

Én megbántam hogy SSD meg Black HDD helyett nem valami 3TB-os 7200rpm-es normál HDD-t vettem.

2013. dec. 24. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
50%

Megéri.

Átlagosan 5x gyorsabb az írás/olvasás sebessége egy merevlemezénél.

Tehát 2ms-ről (0.002 másodperc) le tudod csökkenteni vele a boot időt 0.4ms-re (0.0004 másodperc).

2013. dec. 24. 11:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól is függhet, hogy mire használod a gépet. Az SSD jelentősen gyorsíthatja a bootolást, de mivel a Win 8 eleve gyorsan bootol (mondjuk azért nem 2ms) ott nem feltétlenül fontos. Amúgy sem egésznepos újraindítgatásra használod a gépet. Gyorsítja az alkalmazások betöltését, de ha olyan programokat használsz, ami eleve gyorsan tölt be, akkor ott is hanyagolható az SSD. Ha gyakran használ az ember lomhábban betöltődő alkalmazásokat, akkor megintcsak adhat az SSD némi kényelmet, gördülékenységet. Ha egész nap csak netezel, filmet nézel, zenét hallagatsz meg esetleg játszol, ott megint nem sok vizet zavar az SSD (játékoknál esetleg gyorsabb pályabetöltést igér, de sok játék telepítéséhez nagy kapacitású SSD kell, ami viszont drága). Ha van rá keret, szeretsz fejlesztgetni, de alapvetően elégedett vagy a géped teljesítményével, akkor jó opció lehet egy SSD, amivel olyan helyzetekben érhetsz el gyorsulást, amikben más hardver cseréjével nem. Alapvetően egy átlag ember bővel elvan SSD nélkül is. Komoly előnye esetleg a noteszgépekben lehet még, oda előbb ajánlanék én is egy ilyen meghajtót, mivel a notebook HDD-k eleve lassabbak illetve itt az SSD-k strapabíróssága is kihasználható. Én is már két éve SSD tulaj vagyok, örülök neki, hogy van, de az esetek nagy részében nem használom ki az általa nyújtott extra sebességeket...pl itt a gyakorin válaszolgatni SSD nélkül is ugyanolyan jól lehetne...

:)

2013. dec. 24. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!