Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A laptomomban két videókártya...

A laptomomban két videókártya van. Miért mindig az integráltat használja? Miért nem tudom beállítani?

Figyelt kérdés

Vettem szeptemberben egy Lenovo G500at.

i7-3612

8gb ram

intel hd graphics 4000

amd radeon hd8750

Amióta megvettem 64bites win7 fut rajta. Minden driver feltelepítve. Dosban beállítva, hogy Cserélhető grafikus kártya. Ennek ellenére, minden játékban, mindig mindenhol az integrált kártyám használja. Per pillanat, a COD Ghosts-al játszanék, persze tudom, gyárilag egy szarkupac, de szinte biztos vagyok benne, hogy azért fagy be, meg dobál ki, mert az integrált vidikarit használja. Egyszerűen sehogy sem tudom beállítani, hogy az legyen az alapértelmezett. Felraktam az AMD Catalyst Centert, és asztalra jobb egérgombbal kattintva a "Választható grafikus rendszer konfigurulása" opció sohasem indul el. Próbáltam már mindent. Ahol a helye van a laptopban, ott sem melegszik, biztos vagyok benne, hogy nincs kihasználva. Bárki bármi ötlet, tanács, vélemény? Esetleg valaki járt már így?

2013. dec. 22. 16:51
 1/5 macika55 ***** válasza:

Biztos benne van a kártya?

Továbbfejlesztett grafika

A bizonyos modelleknél elérhető AMD Radeon™ HD8750 2 GB videokártyával a G500 olyan 3D játékélményt nyújt, ami a napi munka elvégzését követően is garantáltan a képernyőhöz szegezi Önt.

Innen töltsd le az Amd drivert:

[link]

2013. dec. 22. 17:10
 2/5 P.O.C. ***** válasza:

Először is a Switchable Graphics technológiás Lapokkal sajnos még akkor is sokat szívnak a felhasználók, ha előírás szerűen járnak el. Te még ezt sem teszed.

- Sajnos a BIOS -ban nem kapcsolható ki a szolgáltatás, hogy csak a diszkrét kártyát használja.

-Csak a gyártó driverével működik, más helyről hiába szeded le.

-A Catalyst Control Center -be tudod beállítani, melyik alkalmazás melyik kártyát használja.

http://www.youtube.com/watch?v=4oB2oDO-IFk

2013. dec. 22. 17:11
 3/5 anonim válasza:
Nekem is ilyen laptopom van. Először az Intel grafikus driverét kell feltelepíteni, utána az AMD radeon drivert. Ha fordítva csinálod nem fogja látni a radeont. Egy újraindítás, és utána már ott kell hogy legyen az eszközkezelőben.
2014. febr. 5. 19:24
 4/5 anonim válasza:
És utána minden játékot és programot be kell állítani a catalystban, hogy melyiknél mit használjon. Intelt vagy Radeont.
2014. febr. 5. 19:25
 5/5 anonim válasza:
Nekem a Catalystban levan tiltva az a lehetoseg h fehuzam hihgh perfomancre a grafikat. Hogy lehet ezt a tiltast kivenni?
2015. nov. 12. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!