5400RPM VS 7200RPM?
Vettem egy használt laptopot, és tettem bele egy 5400-as vinyót, de kicsit lassúnak érzem. Ti melyiket használnátok?
5400RPM Seagate 120GB
7200RPM WD Black 80GB
Ha kicsernélném a kissebbre, látványos lenne a gyorsulás, illetve megérné hogy 40 gigát veszítek? (Bár külső 2.5"-ös rackem van)
Közben változtak a dolgok...
A WD nem black, és nem 7200-as, hanem egy 5400-as Scorpion.
a gyorsabb merevlemezzel gyorsabban töltődne be a rendszer, programok, és látványos is lehet
ha meg van kicserélheted, kipróbálhatod, nem veszítesz vele semmit
Az rpm azz jelenti, hogy annyi fordulatot képes megtenni egy perc alatt. A 7200-asal gyorsabb lenne, mint egy 5400-assal, mivelhogy gyorsabb. Az 5400-as vinyókat inkább adattárolásra szokták használni, mivel olcsóbb.
Azt, hogy melyiket használd, az a te döntésed. Ha gyorsabb rendszert akarsz, mindenképp a 7200-asat válaszd. Viszont ha fontosabb a tárhely mérete, akkor az 5400-as.
"A 7200-asat, mert az gyorsabb. Az én asztali gépemben 2 vinyó van,..."
Az igaz, de a gyorsabb vinyó jobban is melegszik. Míg a válaszoló asztali gépben használja, addig a kérdező laptopban, ahol mindig a hűtés a kritikus, mert kis helyre sok cucc van összezsúfolva, míg az asztali gépben nem gond a hűtés megoldása. Tehát a gyorsabb vinyót akkor használd ha a hűtés is rendesen megoldható...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!