Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HP 550/6720s-re flasheltem...

HP 550/6720s-re flasheltem BIOS-t pendrive segítségével. Sikertelen volt, pedig a bios klappolt a géphez. Most nem csinál semmit. Hogy lehet recoveryzni?

Figyelt kérdés
A típust nem lehet pontosan megállapítani, mert a kijelzőn 6720s-van de a laptop alján HP 550...A frissítés végbe ment, de a végén kiírta hogy nem telepítette a biost mert valami nyűgje van vele.Backupoltam a biost de az már nincs meg az pendrive-on mivel azóta próbálgattam feltenni rá recovery biosokat..Próbáltam Crisis Recovery disket de sehogy nem indítja a pendriveot....Plusz olvastam a neten hogy a Win+B vagy a négy nyíl lenyomásával valaminek kéne történnie (csipogni a gépnek) de nem csinál semmit, csak fekete kép...Pendriveot nem pörgeti fel. Cd-vel kellene megpróbálni? és hogyan? mivel? Melyik Biossal? Köszönöm a segítséget előre is..(És ha lehet segítséget várok, nem kioktatást a BIOS frissítésről...nem szakítottam félbe, nem volt áramszünet a bios hozzá való volt) A BIOS frissítés oka az volt hogy a kép a bal oldalra volt ugorva és a max felbontás 1024x768 volt. és 2011-es bios volt rajta...Az eredetit akartam visszarakni hogy hátha a buherálás miatt volt rossz a kép. a VGA tesztelve volt és hibátlan..

2013. dec. 21. 10:15
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Én most ezt találtam

f you have the original partition HP_TOOLS and files Hewlett-Packard\BIOS\Current\68GVV.BIN and Hewlett-Packard\BIOS\Current\68GVV.SIG, turn on the computer with keys tucked WIN + B or "→ ↓ ← ←" (four arrows ) and wait for the automatic execution of BIOS RECOVERY from the hard drive.

If you do not have HP_TOOLS partition, or the above mentioned files, do RECOVERY from USB stick.

1) Format the flash drive as FAT32 and set the label "HP_TOOLS".

2) Create a directory tree "Hewlett-Packard\BIOS\Current\"

3) Unpack the SoftPaq, then extract the "Rom.cab". I used version F.06.

4) Move the files "Rom.bin" and "efibios.sig" to the "Hewlett-Packard\BIOS\Current\". Note that the file "Rom.sig" digital signature is 64 bytes, so RECOVERY in the film did not work. File "efibios.sig" digital signature is 256 bytes. If it does not work, try the two files.

5) Rename "Rom.bin" to "68GVV.BIN" and "efibios.sig" to "68GVV.SIG"

6) Run the BIOS RECOVERY and wait about 1 minute to complete repairs and turn off the computer. Pay attention to the work of the USB flash drive.

6730s-en működött..csak az a baj, hogy az USB Flash Drive és a pendrive két különböző dolog :S az USB Flash Drive az USB-s külső winyó??

2013. dec. 21. 17:53
 32/36 A kérdező kommentje:
jó hülyeséget mondtam, a flashdrive ugyanaz mint a pendrive :D
2013. dec. 21. 17:57
 33/36 A kérdező kommentje:

Youtuben meg egy ilyen nevű videót találtam: How to reset bios on hp laptop to enable usb.

Tehát ha resetelem a BIOS-t (ami sztem egyáltalán nincs a gépen) remélhetőleg használhatóvá válik az USB aljzat

2013. dec. 21. 18:07
 34/36 A kérdező kommentje:
Na a pendrive-os verziót megcsináltam majd ha hazamegyek bios reset és kipróbálom. Még a CD-set kell megvalósítani majd ha nem jön be a pendrive de 6730s-en ment a pendrive is. Win+B kombinációval indításkor
2013. dec. 21. 18:21
 35/36 A kérdező kommentje:
Bár az a gond hogy olyan, hogy efibios.sig nincs a csomagban helyette ver.sig van
2013. dec. 21. 18:47
 36/36 SzaboBarnabas válasza:
Mondhatod hogy acer laptopod van ha az alján hp 550 van írva. Pertsze hogy nem megy a bios. A Te laptopod hp550. Te meg feltettél rá egy acer biost. Az a bios lapka valószínű kuka.
2017. okt. 28. 18:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!