Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Karácsonyra RAM-ot szeretnék...

Karácsonyra RAM-ot szeretnék venni a gépembe. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés
Jelenleg 2x2 gb Kingston DDR3 1333 mHz memória KIT van a gépembe, nagyon jól működik semmi bajom nincs vele!Viszont szeretném bővíteni egy ugyanilyen márkájú DDR3 2x4gb-os KIT-re.Először felmerült az ötlet, h a 4 gb memóriát eladom és a helyére veszem meg a 8-at, viszont jobban átgondoltam és rájöttem, h 4 RAM slotom van.Az alaplap kézikönyve azt írja, h meg kell egyezniük a memóriáknak párokba.Itt viszont nem tudom, h minden szempontnak meg kell-e egyezniük, mert amit kinéztem memória az 1600 mHz órajelű lenne, de nekem a fennt említett 1333 mhz-es órajelűek vannak.Működhet így a dolog?
2013. dec. 18. 16:28
 1/8 csacsi2 ***** válasza:

A memória időzítéseknek kell megfelelnie!

Cas, RAS ...

[link]

valahogy így néz ki:

3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)

AIDA64 kiírja mid van a gépben (SPD -nél nézd)

2013. dec. 18. 16:36
 2/8 anonim ***** válasza:
2x4 GB kingston DDR3 1333
2013. dec. 18. 16:38
 3/8 csacsi2 ***** válasza:
Természetesen az órajelen MHz kívül értem mert annak sem árt egyezzen! Ha van egy lassabb és egy gyorsabb memóriád, akkor a lassabhoz áll a gyors (így lassítja).
2013. dec. 18. 16:39
 4/8 A kérdező kommentje:
És amúgy észrevehető változás van az 1333 mHz-es és az 1600 mHz-es memória között?
2013. dec. 18. 16:47
 5/8 anonim ***** válasza:
szerintem inkább másba fejleszd a géped mert 4gb ram bőven elég még a mai játékokhoz még sok is néha és nem észrevehető csak ha mondjuk sok programba vagy benne amit eddig nem bírt a ram akkor most már nem lesz lassú de annyi programba nem lépked be átlag felhasználó
2013. dec. 18. 16:49
 6/8 csacsi2 ***** válasza:
Sokmindentől függ egy gép sebessége, főleg az oprendszertől, merevlemeztől stb..Szóval annyi mindentől függ hogy ettől nem fogod gyorsabbnak érezni.
2013. dec. 18. 17:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Akkor ha minden jól megy összeadódnak a ramok és lesz 12 giga ramom?
2013. dec. 18. 17:10
 8/8 csacsi2 ***** válasza:

Ha figyelsz a részletekre (időzítések) akkor nem romlik a jelenlegi sebesség és nagyobb lesz a kapacitás.

"francba nekem csak 1Gb kellene + -ba :( "

2013. dec. 18. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!