Milyen videokártyát vegyek?
Az a problémám hogy nem tudom hogy milyen videokártyát kéne vennem ami gamer és jól húzható.
na meg processzor-t is ebbe az alaplapba:
GA-EP35-DS3
VGA-ból belemegy bármilyen új is, mert van rajta PCI-E csatoló, viszont már kissé régi és elavult foglalat.
Jobban járnál, ha beújítanál egy FM2+ foglalatú lapra és procira.
Használtan tudsz bele processzort venni, mert már nem gyártanak ehhez a foglalathoz tudomásom szerint.
Itt van pár:
De egyébként azt se írtad, hogy mennyid van rá.. Szóval?:)
Ezek mellé Radeon HD 7750/HD 7770 talán még a HD 7790-t is kihajt, de a mai játékokra annyira már nem elég a 2 mag.
Ezért írtam korábban, hogy jobban járnál egy teljes cserével.
Én erre már különösebben nem költenék. Pénzkidobás, de tényleg. Eladod ezt az alaplapot 10-12 között, veszel helyett egy alsó kategóriás 1155-ös intelt 10 körül, és onnantól már indulhat a normális használat. Egy i3-2100-at megkapsz 18-ért, olcsóbban, mint egy normális 4 magos s775-ös processzor és még jobban is fog teljesíteni. De 13e forintért már olyan Celeronok vannak, amik az én régi E8400-amat is legyalulják. Semmi értelme bitang videokártyát venned, ha a processzor nem hajtja ki. Nekem E8400 mellett HD7850-em volt, holott hiába húztam 4.2GHz-re a processzort, a videokártya soha nem volt kihasználva teljesen. Ha veszel egy i3-2100-at elég jó áron, ahhoz is maximum egy HD7770 fog passzolni teljesítményben, teljesen felesleges lesz annál izmosabbat vásárolni.
Bárhogy is döntesz, ezt az alaplapot ne erőltesd, mert csak pénzkidobás. 2 magos processzor alatt a komolyabb játékok (pl Assassin's Creed) el sem futnak, mert direkt több magra lettek megírva, ami meg 4 magos, azért elkérnek 25-30e forintot is, amennyit nyilván közel sem érnek meg. Illetve persze, vehetsz Q6600-at is, de az meg azokban az alkalmazásokban lesz egy szarkupac, amik csak egy szálon futnak. Add el, vegyél egy olcsó 1155-ös intelt és fejlessz arra, majd gyere vissza egy újabb kérdéssel.
Erről beszéltem én is:)
Hallgass ránk és erre már ne költs, mert nem éri meg:/
Vagy amit az előző hozzászóló írt, egy 1155-ös i3, vagy amit én írtam FM2+ foglalatú 750K/760K AMD.
Semmi baj nincs az AMD-vel, nagyon is jól teljesít és az ár/érték aránya is jó, de, ha mindenképp intel, akkor kb ilyen áron i3, de mindenképp jobban járnál az AMD-vel, mert FM2+ -re még sok újítás várható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!