A laptopban lehet dolgokat (processzor) cserélni?
Az egy dolog, hogy foglalatban van a processzor.
Attól még a gépednek van egy teljesítmény tényezője, pl 75W, vagy 90W, esetedben szerintem inkább 75 körüli.
Abba szerinted bele tudsz rakni egy olyan processzort, aminek önmagában majdnem 70W a fogyasztása?
Agyatlanság.
A processzor cserélhető. Ami a gond, hogy nem tudom mit támogat az alaplap, meg egyrészt neked Intel vagy AMD van, annyi féle verzióban adják ki a laptopot. Nem találok olyan dokumentumot amiben fel van sorolva az összes kompatibilis processzor, az enyémhez (HP) van, így tudom mit tehetek bele amit biztosan támogat.
Elég durva lenne laptoban a 70W-os processzor. Egy átlagos laptopnál szerintem 45W a max. Nálam 35W a processzor fogyasztása. Asztali gépeknél sem sokkal több, a nagyon régi processzor ettek magukban 70W-ot, azt sem folyamatosan, hanem teljesítménytől függően. Egy 500W-os tápegység sem eszik folyamatosan 500W-ot.
Végégnéztem, az Intel áltagos mobil processzorai 10-35W-ot fogyasztanak, asztali gépben 60-80 az átlag (de mint tudjuk az asztali processzorok nem kompatibilisek a mobil processzorokkal).
Áá, annyit lehetne írni a processzorkompatibilitástról... legbiztosabb ha rákérdezel a géped adatainak mellékelésével a választott processzorra, támogatják-e egymást. Ha lenne valami dokumentum a támogatott processzorokról, benne lenne, hogy milyen processzorok közül válaszhatsz ha cserélnéd, de nem találok ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!