Hogyan állítsam be a hangkártyám?
Egyszer is mi adott:
Windows 8.1 64bit
C-Media CMI8768 7.1 hangkártya (1.02 driverrel, hivatalos oldalról)
1 Fejhalgató, normál 3.5ös jack dugasszal
1 Hangszóró, normál 3.5ös jack dugasszal
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudom úgy bekötni a fülhallgatót és a hangszórót egyszerre, hogy mindkettő szóljon?
Valójában azt megoldottam, hogy szóljon mindkettő, 4 kimenetre állítottam a hangkártyát is és a windowsot is, csak az a problémám, hogyha egy 5.1-es filmet nézek, akkor szétosztja a hangot, és a fülhallgatón hallom a beszédet, a hangszórón meg a háttérhangokat.
Azt szeretném, hogy a hangszóró és a fülhallgató ugyan azt a hangot adja ki. Vagyis maga a hangkártya egyként kezelje a fülhallgatót és a hangszórókat.
Próbáltam elosztóval bedugni egybe, s stereóra állítani, de egy alapzúgást kaptam, illetve csökkent hangerőt...
Van erre megoldás? Ott van 6 dugasz, s nem hiszem el hogy elosztó kellene ehhez...
5.1 -ed van (6 dugasz), neked hangszóró kellene!
hiába nézed az 5.1 -es filmet, max 2.1 -ben hallod rosszul elosztva mivel oda is ad (leválaszt)hangot ahol nincs hangszóró. (fejh.+1hangsz.). amúgy akkor sem lenne jó mert nem beállítható, hogy milyen hangot hova tegyen. A film -et kellene sima sztereóra állítani. Vannak a lejátszóhoz, amik a sztereo hangot is módosítják
(pl.:SRS Audio sandbox) szélesebb sáv bass level wow effektusok stb beállításával, de a hangkártyád ossza a hangot, annak a beállításait arra vedd ahány hangszórót kell kezeljen!
Értem én mit mondasz, de ha csak stereó hangfalam van? Na meg fejhallgatóm?
Nem kell nekem térhangzás, épp azt akarom kiküszöbölni, úgy hogy minden menjen ettől függetlenül.
Az lenne a legjobb, ha a windows és minden program stereóba adna le mindent, de a hangkártya szétosztaná nekem két felé, úgymond klónozva a stereót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!