Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért csak 3.37 gb ramot ír?

Mért csak 3.37 gb ramot ír?

Figyelt kérdés

Most vettem 2db DDR2 2GB 800MHz memóriát, és most azt írja hogy; Telepített memória:4gb (3.37gb használható)

Alaplapom: ASROCK Wolfdale 1333-Glan

Olvastam egy oldalon hogy ez azért lehet mert több fajta memóriakártyát is támogat, de nem lehet megoldani valahogy, hogy mind a 4gb-tot haszn álni lehessen?

2013. dec. 7. 15:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért nem látja, mert 32 bites oprendszered van.

De akár az is lehet hogy a videokártya "csípi le" azt a helyet, de én inkább az előzőre tippelek.

2013. dec. 7. 15:20
 2/9 aspikami ***** válasza:
Tegyél fel 64 bites operációs rendszert.
2013. dec. 7. 15:26
 3/9 macika55 ***** válasza:
Tegyél bele egy dedikált VGA-t.
2013. dec. 7. 15:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Ha Windows 7ed van akkor ha az:

-32bites akkor a 4 GBot használni-a kell DE mivel ugye a processzornak a vinyónak meg egyéb dolgoknak is van bizonyos méretű memóriája ezért nem érhető el az összes mert azok a kis töredék méretű memóriák elveszik a te esetedben a 4 GBból azt a 0.63 GBot, ugyanis a Microsoft volt olyan kedves és leszabályozta a kezelehető memória méretét a 32bites verzió esetében 4 GBra maximalizálták.

-64bites esetében viszont használhatónak kellene lenni-e mind a 4 GBnak mert azt úgy maximalizálták hogyha szervergépe van valakinek akkor a 64bites az 192 GB RAMot kezeljen.

A te esetedben azonban akkor 32 bites verzió van fent szóval lehetne felrakni a 64bitest.

(egy kis bátorító pozitívum: -A gépem konfigurációján nem változtattam mikor váltottam 32 bitesről 64 bitesre és sokkal gyórsabbnak érzem az egész rendszert!)

Tehát ezért is jó lenne.

Remélem segítettem és gazdagítottam a tudásod!

2013. dec. 7. 22:21
 5/9 A kérdező kommentje:
64 bites win7 van
2013. dec. 7. 23:20
 6/9 A kérdező kommentje:
64 bit win7 van már vagy 2 éve azóta csak memóriát vettem bele 4gb-tot.
2013. dec. 7. 23:22
 7/9 A kérdező kommentje:
A többi pl: vga proci stb. nem változttatam
2013. dec. 7. 23:23
 8/9 macika55 ***** válasza:

Mint az 1-es leírta De akár az is lehet hogy a videokártya "csípi le" azt a helyet.

Nem tudom milyen procid van,ám ha rendelkezik grafikus maggal,az veszi el a ramból.

Tiltsd le,vagy távolítsd el a driverét és csak a dedikált karit használd.Meg fogod látni a többi memóriát is.

2013. dec. 8. 10:05
 9/9 A kérdező kommentje:
A procim Intel core 2 6300
2013. dec. 13. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!