Mért csak 3.37 gb ramot ír?
Most vettem 2db DDR2 2GB 800MHz memóriát, és most azt írja hogy; Telepített memória:4gb (3.37gb használható)
Alaplapom: ASROCK Wolfdale 1333-Glan
Olvastam egy oldalon hogy ez azért lehet mert több fajta memóriakártyát is támogat, de nem lehet megoldani valahogy, hogy mind a 4gb-tot haszn álni lehessen?
Valószínűleg azért nem látja, mert 32 bites oprendszered van.
De akár az is lehet hogy a videokártya "csípi le" azt a helyet, de én inkább az előzőre tippelek.
Ha Windows 7ed van akkor ha az:
-32bites akkor a 4 GBot használni-a kell DE mivel ugye a processzornak a vinyónak meg egyéb dolgoknak is van bizonyos méretű memóriája ezért nem érhető el az összes mert azok a kis töredék méretű memóriák elveszik a te esetedben a 4 GBból azt a 0.63 GBot, ugyanis a Microsoft volt olyan kedves és leszabályozta a kezelehető memória méretét a 32bites verzió esetében 4 GBra maximalizálták.
-64bites esetében viszont használhatónak kellene lenni-e mind a 4 GBnak mert azt úgy maximalizálták hogyha szervergépe van valakinek akkor a 64bites az 192 GB RAMot kezeljen.
A te esetedben azonban akkor 32 bites verzió van fent szóval lehetne felrakni a 64bitest.
(egy kis bátorító pozitívum: -A gépem konfigurációján nem változtattam mikor váltottam 32 bitesről 64 bitesre és sokkal gyórsabbnak érzem az egész rendszert!)
Tehát ezért is jó lenne.
Remélem segítettem és gazdagítottam a tudásod!
Mint az 1-es leírta De akár az is lehet hogy a videokártya "csípi le" azt a helyet.
Nem tudom milyen procid van,ám ha rendelkezik grafikus maggal,az veszi el a ramból.
Tiltsd le,vagy távolítsd el a driverét és csak a dedikált karit használd.Meg fogod látni a többi memóriát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!