Milyen processzort HTPC-be?
Össze akarok rakni egy HTPC-t, de gondban vagyok a proszesszorral. Mit ajánlanátok 3D film nézéshez?
Természetesen minél kevesebbet fogyasszon. :)
De.
Akár egy 2 magos arm is elég lehet, esetleg még ha hardveres gyorsítás is van benne, akkor bőven.
Ár/érték arányban az integrált procis megoldások a legjobbak:
720p-s youtube-bal megbírkózik, 1080p-vel nem tudom. Szimpla filmnél az 1080p nem akadály. Játékra természetesen alkalmatlan, cserébe a teljes rendszer fogyasztása megáll 45W-nál.
Ha erősebb megoldás kell, az alábbi a legjobb. 45W-ot eszik, játékra úgy-ahogy elég (kompromisszumokkal persze) viszont nincs az a film ami megfogná:
Köszi! Akkor ez gondolom a 3D filmekkel is megbirkózik?
Mi a helyzet a Haswell processzorokkal?
Az A8 biztosan, feltételezem az e-350 is.
Alacsony fogyasztású Haswell-t iponon hármat találtam, egy i3 4130t-t, 37W-ot eszik viszont 33e.
Haswell Pentium g3220t (18e) és 3420t (21e) van. Mindkettő 35W-ot kér.
Celeronokat eleve meg sem néztem, annyival nem olcsóbbak egy pentiumnál mint amennyire ki vannak herélve.
Az igp miatt én amd-t vennék de a pentium is bőven megfelelő.
3d filmek nem tudom miben különböznek a sima filmektől (mármint prociterhelés terén) de az 1080p egyik amd vagy intel procinak sem akadály. Csak filmezésre, netezésre a pentium is elég lehet.
Persze ha halkan és hűvösen akarod működtetni, nem árt rájuk egy combosabb hűtés a gyári helyett. Sztem erre a célra egy scythe samurai zz a legjobb, mert lefelé tolja a levegőt ezzel hűtve az alaplapot és a memóriát és 65W-os procit még alacsony, 1500-as fordulaton is kihűt majdnem teljesen hangtalanul (tapasztalat, fél-egy méterről a tápom elnyomta a hűtés hangját).
Illetve nem tudom tudod-e, mindegyikben van grafikus chip a procimagba integrálva, ezért nem kell mellé vid. kari. Gondolom tudod, de biztos ami biztos, szólok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!