Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PCI-E hangkártya vétel....

TYÜTYI2006 kérdése:

PCI-E hangkártya vétel. Melyik kártyát vegyem meg?

Figyelt kérdés

Jövőre talán ddr3-mas PC-t tervezek, abban már nem biztos hogy lesz PCI port, pl. ASUS z87 Deluxe Dual. Ráadásul a mostani kártyámat már apu használja, az eddigi alaplapommal, MSI P35 Neo2 fir. Az egy Creative sound blaster xfi extreme gamer PCI-s kártya, még 2008-as vétel, akkor 23000 ft körül volt. Hogy legyen hangom végre, az Asus P5Q jelenlegi lapomon, ahhoz hangkártyát tervezek venni. De a ddr3-ra gondolva már PCI-e-set. A lényeg hogy alaplapinál jobb legyen hangzásra, az se baj ha gamer, előlapit rá lehessen kötni, továbbá 7.1-et is tudjon, ha már az alaplapi tud. Digitális kimenet se tragédia akár, ki tudja mikor lesz hozzá eszközöm.

Ma ezt találtam az apródon [link]

Nem tudom, hogy ez ennyit megér e, jó lenne e, mert a creatívok driverét frissítését eléggé leszólják árukeresőn. Frissítést már én is megtapasztaltam. OEM-es doboz nélküli, az eladó úgy tudja kb 2 éves lehet, 15-20 ezer körül volt az új ára, telepítőlemeze megvan. Ezen kívűl vannak új creatívok is, ezeket a hozzászólások miatt, annyira még nem válogattam át, hogy melyik tetszene, persze creatíve sincs kizárva.

Asrock Game Blaster: ezt még nyáron fedeztem fel, mikor még az lga 2011 tetszett, és ezt adták az X79 Extreme9 mellé. mert azon nincs integrált. 4 magos procival, 7.1-es, előlapi hang csatlakoztatható, sőt meg lan is van. De mára már az lga2011 a 3-adik helyre csúszott. A második helyezett lga 1155 is támogatja. De sajnos az első helyezett 1150 még nem, persze gondolom ez csak idő kérdése. Pedig egyenlőre az Asrock alaplap a második helyezett, a 3-adik, 4-edik helyen lenne az MSI, Gigabyte, de ezt nem döntöttem még el. Legesélyesebb az Asus lap, ehhez pedig Asus kártya illene leginkább.

Asus hangkártyák: túl drágát mivel nem akarok, így 3-at néztem ki.

[link]

Ez nem is a legolcsóbb jókat írnak róla, és még nem kell tápra kötni.

[link]

[link]

Ezt már tápra kell kötni, érdekelne kb mennyi a fogyasztása, azt próbálom keresgélni. A tápra kötése egyenlőre, a GT440 mellett megoldható most még. A tápom Nitrox 80+-os 600 w-os, IT-7600SG. 2 db 6 pines csatlakozás van is rajta videókártyának, dobozába meg a 2 kábel. De csúcskártyát majd nem akarok, csak pcie 3.0-ás gtx kártyát, 660, 760, illetve jövőre 860-tól. Erre el is fogyna a 2 port, tehát jövőre az új géphez új táp is kellene akkor, ez meg apuhoz menne. A táp már pont 6 éves kb, November óta.

Melyik hangkártyát lenne érdemes megvenni? Esetleg van más ötlet is?

2013. dec. 5. 20:43
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!