Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 80MBit-es DIGI internethez...

80MBit-es DIGI internethez milyen router felel meg?

Figyelt kérdés

2 gépen szeretném használni a netet vezeték nélkül, csak nem vagyok benne biztos, hogy amit kinéztem, az képes-e kezelni, és nem lelassítani a 80 megát.

Tehát ez elbánna a 80MBit-es DIGI nettel?

[link]

2013. dec. 3. 18:13
 1/9 anonim ***** válasza:
58%

N-es router kell. Amit írtál az szerintem jó lesz, ennyiért meg röhejesen olcsó.

Hogy megelőzzem a következő kérdésed: a 80Mbit elméleti maximum, lehet, hogy közel sem fog ennyivel jönni az adat.

2013. dec. 3. 18:31
 2/9 Emberek ***** válasza:
attól függ mekkora területet szeretnél lefedni vele. egyébként bármelyik cserélhető 2 antennás, n-szabványos TP-Link megteszi
2013. dec. 3. 18:32
 3/9 A kérdező kommentje:

Rendben, köszi, csak olvastam olyanokat is máshol, hogy attól hogy a 150Mbit van a routerre van írva közel sem képes a 80Mbit-et teljes egészében hasznosítani, magyarul lefogja a netet. Akkor ez nem igaz?

Egy ilyennel teljes sebességgel igénybe tudom venni azt a net sebességet, ami a DIGI felől jön? (Úgy értem, hogy ezzel nem lenne lassabb, mintha a kintről érkező zsinórt dugnám közvetlen a gépbe?).

2013. dec. 3. 19:09
 4/9 Panda Péter ***** válasza:
igaz, én a biztonság kedvéért inkább 300-as N-es routert vennék, nem 150, N-Lite-osat.
2013. dec. 3. 19:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Tehát akkor van abban valami, hogy ezzel csökken a beérkező internet sebessége ahhoz képest, mintha a router nélkül dugnám a gépbe?

Alapvetően nem az a gond, ha a router 1-2%-ot lefog a beérkező sebességből, hanem az, hogyha a lassulás már az ember számára is észrevehető. Ezzel ez a router megbírkózna, amit linkeltem?

2013. dec. 3. 19:15
 6/9 A kérdező kommentje:

Ezzel sokkal biztosabb lenne az internet lehetséges maximális sebessége routeren keresztül?

[link]

2013. dec. 3. 19:46
 7/9 Emberek ***** válasza:

én inkább egy tp-linkkel próbálkoznék. mondjuk ezzel:

[link]

2013. dec. 5. 17:43
 8/9 P.O.C. ***** válasza:

Lite N -es (150 Mbps -os) router mindképp karcsú hozzá. Főleg az ilyen alap modellek, még azt sem biztos hogy vezetéken képesek teljesíteni ezt. Wi-Fi -n meg egészen biztosan nem lesz meg, ideális körülmények között is max 70 megabitet várhatsz a Lite N szabványtól.

Másrészről ha már most is 80 -as a csomag, nem ártana előre gondolkozni.

Én mindenképp Gigabites switch -el rendelkező, teljes N szabványt ismerő routert vennék a helyedben.

De nem ilyen f*s teszkó gazdaságos márkákat, mint a DS-Link. Hanem minimum egy TP-Link TL-WR1043ND -t és ha lehetőséged van rá, ezen belül is a mindenképp v2 hardver verziót. Ugyan annyiba kerül mint a v1, de hardveresen a dupláját tudja.

Így néz ki a v1: [link]

Így pedig a v2: [link]

2013. dec. 5. 18:24
 9/9 anonim ***** válasza:
én is a wr1043nd-t ajánlom nekem is ilyen van bár a v1-es verzió és egyszer nem fagyott le
2013. dec. 6. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!