Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » WayteQ xTAB-79qci tablet vagy...

WayteQ xTAB-79qci tablet vagy Alcor Zest Q813IX?

Figyelt kérdés
8"-ban, 40 körül. Esetleg van jobb ezeknél ebben a kategóriában?

2013. dec. 2. 07:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Egyik se. Vonzó az áruk, majdnem jók is, viszont a wifi annyira csapnivaló, hogy tönkreteszi a felhasználóélményt. Vettem már ilyet, tudom miről beszélek, sajnos az összes kínai utánzatnak ugyanaz a baja. Pedig nem lennének rosszak...

Én Acer A1 Mango-n gondolkozom. Sok szempontból gyengébb, mint a másik kettő, de megbízható, és nincsenek szarvashibái :)

2013. dec. 3. 09:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Ja, tény. Az alu hátlap bekavar. Vagy egy Chuwi V88S-et pattintasz valahonnan vagy olyan helyen használod, ahol közel van a router.

Igazából hackeléssel megoldható a dolog, szét kell szedni, s át kell helyezni az antennát egészen a tablet "szélébe". No de ez végeredményben garanciavesztéssel jár, ha nem tudod sértetlenül szétszedni. Ha meg nincs gar. akkor meg olcsóbb megoldás egy Chuwi V88S.

Egyébként a kettő közül nyilvánvalóan az Alcor jobb, 1000mAh-val azaz kb. 1-2 órával többet bír az akku, a Chuwi-é 7 órát bír legalább, wifi használat mellett (abban szintén 5000mAh-s akku van).

2013. dec. 3. 19:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Ezt a CHUW-t én csak az olcsosag-on találom, és valahogy kevés a bizodalmam hozzá. Úgy tudom a 8"-nál (és ettől felfelé) mindenhol fém ház van. Egyébkén mindenhol panaszt olvasok a gyenge wifire, és az olcsó kínai árukra; csak akkor azt nem értem mit ér az egész tablet. Nincs bosszantóbb, mikor a gépre kell várni.
2013. dec. 4. 07:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Pontosan :) szerintem rakj még félre rá egy keveset, és vegyél acer a1-et.
2013. dec. 4. 09:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Én meg most téged nem egészen értelek. Pl. "azt nem értem mit ér az egész tablet", ezt hogy kell érteni? Melyik tablet?

8 colnál nem feltétlenül van fém ház (Ez eleve 7.9 col, s gyak. ugyanaz mindegyik, max. pepitában)! Ezek mind kínai tabletek egytől egyik, az alcor, a wayteq, a concorde stb. lerendelnek x darabot kínából majd továbbadják, a nevüket rászitázzák már a gyárban, mikor ideér kicsit vagy kicsit jobban módosítják rajta az androidot, s piacra dobják, kinél nagyobb kinél kisebb, kinél semmilyen szakszerviz. A V88S lényege az, hogy ott, ahol az antenna van, ott műanyag a hátlap, ezért az S-t ajánlottam, s nem a V88-at. 40 ezres kategóriáról beszélünk, nem lehet a tökéletességet elvárni! Én a kérdésedre válaszoltam, ebben az árkategóriában magyar boltból ez a legjobb, amit te is kiszúrtál. Külföldről jobb választás a V88S, s még olcsóbb is ezeknél. Garancia nincs, ezt vállalni kell. Olcsóság.hu az egy disznóság. Semmi mást nem csinálnak, mint lerendelik a cuccot Kínából majd továbbadják neked, az árrést meg elteszik, állítom, hogy még csak nem is adóznak, a garancia annyiból áll, hogy helyetted visszaküldik külföldre (többől nem állhat) annyi esetleg lehet, hogy még csak el sem tudod érni őket, ha garanciális problémád adódna.

Nyilván az utolsónak igaza van, ha még gyűjtesz hozzá, jobban jársz. Napjába 100 kérdés jön, hogy ekkora a keret, mi fér ki belőle, a 90%-a azt mondja, hogy ennél több nincs, ha nálad sincs, akkor nincs jobb választás, ez az árkategória kompromisszumokkal jár. Azt nézed kapsz 40-ért egy RK3188-at IPS kijelzővel, kb. 6-8 órás akkuval, 1GB rammal. Kicsit lejjebb az árban már csak és kizárólag 3-4 órás akkuidővel bíró tableteket találsz avagy hardveresen igencsak gyengét.

Lehet feljebb menni árban, nem is kell sokat, s már ott is az első generációs nexus 7, az Asus memopad 7 HD stb.

2013. dec. 4. 20:41
 6/6 anonim ***** válasza:

Szal gyak. ezzel az egésszel arra akartam kilyukadni, hogyha a Chuwiban nem bízol, akkor hogy bízhatsz meg a Wayteqben és az Alcorban, mikor a Wayteqnek és az Alcornak is az gyártotta le, aki a Chuwinak? :D

A különbség annyi a kettő között, hogy míg a Wayteqnek írsz, hogy ez és ez a bajom az androiddal a tabon, ilyen és ilyen hibát produkál akkor ha... a wayteq azt mondja, hogy OK, utánanézünk a problémának, esetleg teszik az agyhalottat, s azt mondják vidd szervizbe, addig a Chuwinál ha írsz egy vele foglalkozó angol nyelvű fórumba, akkor pár héten belül javítva a hiba vagy már eleve van olyan custom rom ami nem is produkálja a hibát.

Ne érts félre, én nem fényezem a kínai tableteket, mert van velük gond, s aki csak teheti kerülje el, de náluk az ár/érték arány mindig rendben van, szemben nálunk elképesztő dolgok tudnak "megszületni".

2013. dec. 4. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!