Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Winchester különböző tulajdons...

Unit88 kérdése:

Winchester különböző tulajdonságai, mit jelentenek és mit befolyásolnak?

Figyelt kérdés
A puffer (vagy cache) nem tudom, hogy mi igazából, és láttam azt, hogy elvileg egy SATA 3-as eszközt SATA 2-es portba is be lehet kötni, csak nem a 3-as, hanem a 2-es sebességével fog menni, nem tudom igaz-e.

2013. dec. 1. 19:32
 1/4 anonim ***** válasza:

beírhattad volna a google-be is ugyanezzel az erővel, választ is gyorsabban kapnál. Node sebaj, nem mindenki képes rá.

Mi a cache:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__5..

SATA2 vs SATA3:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..

Bonyolult volt, mi?

2013. dec. 1. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:
A SATA3 visszafelé kompatibilis, sata2-ként fog viselkedni.
2013. dec. 1. 19:38
 3/4 meganers válasza:

Cache: átmeneti adattároló, a sebességre a legritkább esetben van kihatása.

SATA2/3: a jelenlegi merevlemezek egyike se éri el a SATA2 maximális átviteli sebességét, így ez szintén irreleváns információ - illetve mégsem, ugyanis az új merevlemezek már mind 3-assal vannak szerelve, szükséges vagy sem.

Amire azonban érdemes figyelni:

- maximális olvasási sebesség (a gyártók fel szokták tüntetni az oldalukon)

- fordulatszám: a zöld (green) lemezek 5400 fordulat/percet tudnak, így rendszerlemeznek nem alkalmasak - arra ott vannak a gyorsabbak (7200, 10000), valamint az SSD-k.

2013. dec. 1. 19:45
 4/4 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat. Lenin-nek még annyit, hogy ide csak a megbizonyosodás miatt jöttem, google-t már elintéztem.
2013. dec. 1. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!