Milyen konfigurációt ajánlotok kb.50. 000 forintért? Alaplap+proci+ram+táp+ház
Helló, körübelül 50.000 forintom lenne arra, hogy kicsit jobb gépem legyen. Ami VAN ezért nem kell: 60GB SSD + 500GB HDD. Egy olcsó most vett PCI-E VGA 1GB NVIDIA GEFORCE 210
Amit szeretnék:
Egy jó proci, Intel. Tudom, talán jobban megérné AMD, de Intelt szeretnék, ez legyen a lehető legjobb, úgy hogy még a többi is beleférjen a keretbe.
Alaplap, nem tudom, mindegy, ami jó a procihoz, ha jól értem SSD-hez legjobb a SATA3-as csatlakozós lenne. Szóval alaplapból csak az alap, minimál.
4GB DD3 RAM, több nem kell.
Ház mindegy, olcsó.
Táp, megbízható, nem túl brutál, de azért megfeleljen.
Nem akarok a legújabb játékokkal játszani, főleg maximum felbontásban, de azért pár éves jobb játékok nem baj ha elfutnak. Inkább csak egy egyszerűen gyors gépet szeretnék, munkára, netezni, filmezni.
Előre is köszönöm a segítgséget!
Komplett gép
Asrock H61M-VG4 alaplap 36 hó gar.
1 db 10,389 Ft
Komplett gép
FSP HEXA 400W tápegység 24 hó gar.
1 db 9,314 Ft
Komplett gép
Intel Pentium G2020 processzor 36 hó gar.
1 db 12,760 Ft
Komplett gép
Veritech 4GB DDR3 1333MHz VG memória 12 hó gar.
1 db 9,068 Ft
Komplett gép
XDL Basic X-01 fekete-vörös ház 12 hó gar.
1 db 3,729 Ft
Összesen: 45,259 Ft
Először is a videokártyát hajíthatod is a kukába (vagy eladod), mert a legolcsóbb Intel proci integrált VGA-ja is erősebb, mint ez.
Emiatt én elgondolkodnék a helyedben mégiscsak egy FM2 foglalatú AMD APU-n az Intel proci helyett, mert azt írod pár éves jobb játékokkal játszanál, és az AMD-k IGP-je jobb, mint az Intel-é. 50 ezerből meg nem fogja futni még videokártyára is, az Intelnél meg csak a csúcsprociknak van olyan IGP-je, mint az olcsó AMD APU-knak.
Szóval az én javaslatom:
Alaplap: Asrock FM2A75M-DGS 13574 Ft
Processzor: AMD A6 5400K 13334 Ft
Ram: Kingmax 2x2GB DDR3 1600MHz 11490 Ft
Ház: XDL Basic X-01 3729 Ft
Táp: Gigabyte 420W GE-C420A-C2 12cm OEM 6881 Ft
Összesen: 49008 Ft
Az AMD proci GPU-ja: Radeon HD 7540D, ami passmarkon 524-es pontszámú, a Geforce 210 pedig 185 pontot kapott. Az alaplapban amit írtam, van sata3. Az árakat pc-x.hu-ról vettem.
Még mindig második vagyok.
Amit első javasolt, Intel vonalon kb. annyit lehet kihozni, esetleg az FSP HEXA helyett lehet az általam javasolt olcsóbb táp (az is FSP belsejű, de csak a 350 wattos modell valójában, de diszkrét kártya nélkül oké), és helyette sata3-as alaplap (Asrock H61M-VG4 az sata2-es). És persze a Pentium G2020 IGP-je is magasan veri a Geforce 210-et, tehát ez esetben sem lesz arra a kártyára szükséged, de az általam javasolt AMD-vel jobban fognak menni a játékok, még ha a proci CPU része gyengébb is, a GPU jóval erősebb, mint az Intel HD.
köszönöm szépen!
igazából ezt geforce VGA-t csak azert vettem, mert a fantasztikus dell gx620-ba téve így legalább az age of empire eldöcög :D
elnézést a naív kérdését, de mindezek azt jelentik, hogy manapság a procikban van videómeghajtó? vagy hogy van ez?
A procikba integrált alapvetően a korábban alaplapra integrált helyett van, Intelnél az első generációs core i-k óta minden asztali és laptop processzorban (az Atomtól kezdve az i7-ig), AMD-nél az A sorozat 3 generációjában (Llano, Trinity, Richland) és a kis fogyasztású Brazos 1, 2 és Kabini procikban van, az FX-ekben viszont nincsen, és az FM1, FM2 Athlonokban sincs.
Az AMD ezeket nevezte el APU-nak (Acclerated Processing Unit), egyébként nem csak GPU, hanem a memória vezérlő is rá van integrálva.
Viszont ezek csak belépő szinten helyettesítik a diszkrét videokártyát, komoly gamer gépeknél már nem, de 50 ezerből nem lehet még videokártyát is kihozni.
Egyébként még abban van perspektíva, hogy bizonyos nem grafikus számításokra is lehet alkalmazni a GPU-t, és ha egybeintegrálják a kettőt, akkor kisebb a CPU és a GPU közötti távolságnak, ami kedvez a heterogén programozásnak, amikor úgy fejlesztik a programot, hogy a jobban párhuzamosítható számításokat a GPU végzi.
Emellett az AMD egyes integrált GPU-i képesek egyes AMD videokártyákkal együtt dolgozni, de egyébként csúcskategóriában mégis jobb a legerősebb VGA + egy erős proci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!