Új Gamer PC szeretnék venni, egy kis segítség?
Sziasztok!
Adódott lehetőségem, hogy lecseréljem a régi Pentium D 3,2 GHz-es gépemet (2005 "születésű"). Elég nagy keret áll a rendelkezésemre, és meg szeretném tudni hogy mennyire jó összeállítás. Úgy terveztem, hogy nagyjából 5-6 évig nem akarok rá költeni. A cuccok iPon.hu-ról lennének.
PC:
Alaplap: -- Asus Z87-Deluxe/Quad
CPU: -- Intel Core i7-4770K
RAM: -- Kingston HyperX Genesis 32GB 1600MHz KIT
VGA: -- Sapphire Vapor-X R9 280X 3GB OC (crossfire-ben)
TÁP: -- CoolerMaster V1000
HÁZ: -- CoolerMaster CM690 III
ODD: -- LG Blu-Ray író
HDD: -- 2db WD 2TB Green (filmeknek, játékoknak)
SSD: -- Samsung 840 Pro 256GB
Hűtő: -- Be Quiet! Silent Wings 140 mm (2db), meg egy 120 mm-es, procira meg egy Be Quiet! Dark Rock Advanced
Monitor: -- Asus MX279H
maga a gép 800.000 Ft lenne.
Nagyjából utána néztem a mostani piacnak, de 100-ban nem vagyok biztos, ezért is kérdezlek titeket, hátha van jobb ötletetek.
Még annyi, hogy a CrossFire mennyire élet képes?
Tudod mit?!
Én a helyedben ennek a felét költeném csak most gépre, a többit elraknám és így tudnád belőle újítgatni 2 évente:) Mert hiába költesz rá ennyit, olyan gyorsan fejlődik a technológia, hogy pár éven belül elavultnak tekintheted..
A CF rendszerrel több probléma van, mint gondolnád, ezért a helyedben 1 db VGA-t vennék, R9 290X vagy GTX 780Ti-t.
Játékra évekig bőven elég lesz egy i5-4670K például, nem muszáj az i7. De mivel van rá ennyi pénzed én belerakom szívesen neked és azzal már nem lesz gondod hosszú ideig.
32GB RAM szerintem borzasztóan felesleges, mert semmi nem fog neked elhasználni 8-nál többet, ha csak játék a cél.
Nem akarok beleszólni, de annál a háznál van sokkal jobb is abban az árban, ami jobban szellőzik és szerelhetőségben is sokkal jobb.
O köszönöm, szerintem megfogadom a tanácsod. Mondjuk tényleg hülyeség lenne ennyit elkölteni rá.
Házban mit ajánlasz?
16GB ram, akkor mehet vagy pont 8gb-át tegyek bele?
A 400-as Corsair jobban tetszik, szerintem is elég a 8GB Ram.
Köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!