Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gép, új monitor, de nincs kép?

PinKyD kérdése:

Új gép, új monitor, de nincs kép?

Figyelt kérdés

Új gép, új monitor, de nincs kép?????

Most előszőr probálok rá monitort dugni, de nem megy, bedugom átalakítóval de nem megy, a gép maga pörög megy, de sehogy sem ad képet. Mi lehet a baja?

2013. nov. 28. 19:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"S mikor bekapcsoltam fűstölni kezdett az alaplapnál "

Ejha! Nem tudtad, hogy" a számítógép füsttel működik? Ha kimegy belőle a füst, nem működik tovább."

:DDD

2013. nov. 28. 19:58
 12/18 anonim ***** válasza:

"Majd ujraköttem rendesen s ment a gép, pörögnek a ventik stb"

Akkor mégegyszer: a ventillátorok pörgése szükséges, de nem elégséges feltétele egy számítógép tényleges működésének. Kb annyit jelent, hogy "megy az autóm, mert gurul, de a motor nem jár". Külön áramkör a ventillátoroké, a LED-eké, a procié...

A füst az elég durva. Utána már tényleg nem szoktak működni dolgok. De az meg nem attól fordul elő, hogy nem kötsz be valamit, hanem attól, hogy bekötsz, de rosszul. Esélyes, hogy van egy halott alaplapod. Rosszabb esetben procid és/vagy memóriád is.

2013. nov. 28. 20:05
 13/18 A kérdező kommentje:
Honnan tudhatom meg bíztosra h mi ment tönkre?
2013. nov. 28. 20:12
 14/18 A kérdező kommentje:
A panel1-t nem köttem jól vagyis a power sw, restart sw, power led +,- ; H.D.D. led
2013. nov. 28. 20:13
 15/18 A kérdező kommentje:
Honnan tudom meg hogy mi a pontos baja h mi égett ki, mert csak a panel1-t basztam el, power sw, restart sw, power led+/- , H.D.D. led ezeket köttem rosszul :(((( Hogy lehetne megoldani h garanciába kicseréljék?
2013. nov. 28. 20:17
 16/18 anonim ***** válasza:

itt az alaplapod kézikönyve:

[link]

Próbálj meg az alaplap "SPEAKER 1" tüskéire a számítógépháznak a belső hangszóróját kötni. A SPEAKER panel első és az utolsó tüskéjére kell dugnod a hangszóró vezetékeit.

Ilyen egy belső hangszóró: [link]

Ezután csinálj egy BIOS resetet a (CLRCMOS1) panelen. Itt az 1-2 tüskékről kel áthelyezned a jumpert a 2-3 tüskékre pár percig majd visszatenni az 1-2-re.

Ezeket a műveleteket kikapcsolt és leáramtalanított gépen csináld!

Ezután próbáld meg bekapcsolni a gépet.

Ha semmit nem csinál ezután sem , se kép se hang( még csak nem is csipog a beszerelt hangszóró hibakódot) akkor menthetetlen a lap.

BIOS hang alapú hiba jelzések: [link]

2013. nov. 28. 20:19
 17/18 anonim ***** válasza:

"Honnan tudhatom meg bíztosra h mi ment tönkre?"

Ezt szervízben úgy csinálják, hogy átrakják egy már kipróbáltan működő alaplapba a cuccokat, esetleg az alaplapba is raknak kiprbáltan működő procit+memóriát. Ez otthon valószinűleg nem kivitelezhető cseredarabok hiányában.

2013. nov. 28. 20:27
 18/18 TigerDemoN ***** válasza:

Ha füstölt az alaplapod akkor biztos, hogy elromlott...

De ha rosszul kötötted be..akkor se kéne füstölnie...

2013. nov. 28. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!