Intel G1610 vagy G2020?
Melyik proci éri meg jobban ár érték arányban?
Igp ben nincs különbség és teljesítményben sem sok tesztek alapján.
Rosszul teszed fel a kérdést. A kérdés, kell-e neked a kicsit erősebb proci, ha nem, akkor vedd a G1610-et. Otthoni, netezős gépbe határozottan az olcsóbbat érdemes venni a kettő közül.
Ár/teljesítmény arányt pedig nem érdemes objektív módon mérni. Ugyanis eleve, ha lineáris skálán méred, ami alapján a passmark oldalán a passmark pontszám/ár arány 48,9 a G2020-nál, és 78,66 a G1610-nél, tehát utóbbi a nyerő, az csalóka, mert mindig a magasabb teljesítmény ár-érték aránya a rosszabb, ami azért van, mert a teljesítmény felülről korlátos, minél feljebb lépsz, annál többe kerül a további extra teljesítmény. Így persze a legjobb ár-teljesítmény arány a legolcsóbb processzoré (a kis fogyasztású proci, vagy más architektúrák az más tészta, adott kategórián belül lehet nézni).
És ott van a másik oldala, hogy neked mennyit ér a további teljesítmény, azaz csak ár/hasznosság arányt tudsz összevetni.
Másrészt én nehezen tudok elképzelni olyan feladatot, amire a G2020 elég, a G1610 nem, szóval én biztosan az olcsóbbat venném a kettő közül, de nyilván játékos gépbe egyiket sem (alsó kategóriás játékos gépbe sem, mert ott célszerűbb az olcsó proci + olcsó VGA helyett AMD APU-t venni).
# 1/2
Hát ha így nézzük akkor a +3000ft hoz még 3000at teszek akkor már G2030, de még akkor ahhoz 5000ft és már egy i3 is kijön és így tovább... Valahol meg kell húzni a határt nem? :)
# 2/2
Úgy döntöttem a G1610-est veszem. Netezni letöltögetni, DV kameráról videót digitalizálni bőven elég... :)
Az előbbi E5200 nál gondolom ezis erősebb. :)
Köszi!
Bölcsen cselekedtél.
Én fél éve ugyanilyen dilemmában a G2020-at választottam, de 55 százalék fölé még vittem a cpu-t...tehát a Celeron is jó lenne, de:
-még lehet nagyobb cpu igényem,
-az erősebbet könnyebb használtan eladni,
-mégsem a legalja, ahogy a gépem többi része sem, így kiegyensúlyozottabb a konfiguráció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!