MIlyen notebook-ot vegyek?
Sziasztok!
Karácsonyra notebook-ot szeretnék venni a 10 éves fiamnak. Természetesen elsősorban játszani fog rajta:-) Én nagyon keveset konyítok a számtechez, nem tudom milyen szempontok szerint válasszak gépet.
Köszönöm a segítséget!
Szia!
Én nem javaslom, hogy 10 évesnek, játékra, notebookot vegyél. Egyrészt egy notebook sokkal több "törődést" és odafigyelést igényel, hogy hosszú élettartamú és használható legyen. Másrészről játékra egyáltalán nem éri meg, kevesebb pénzért sokkal jobb asztali gépet tudsz venni (az akármilyen mai játékra alkalmas notebookok 160 ezernél kezdődnek alaphangon, a legolcsóbb laptop kifejezetten játékra pedig olyan 200-220 ezer környékén), hosszú távon így jobban megéri, mert könnyebb később egy-egy újabb, modernebb, jobb alkatrészt beszerezni, míg laptop esetében max. a memóriát bővítheted :)
Ha mindenképpen laptopot akarsz, akkor a legfontosabb szempont a memória, és a videókártya. Memóriából természetesen az a jó, ha minél több van, nem árt, ha a processzor erős, a videókártya pedig nem alaplapi integrált (ezeket általában az Intel gyártja, a legtöbb laptopban valami Ati vagy gyakrabban Nvidia Geforce videokártya vagy, ezekkel 512től érdemes foglalkozni). Én az Asus K sorozatot ajánlom minimumnak, olyat, aminek a sorszámában megtalálod az "IN" jelzést, ezek Intel processzort, és egy kezdő Nvidia videokártyát tartalmaznak (és olyan 160e környékén megkapod). Komolyabb gépeket pl. az MSInél találsz.
Bocsi, útközben elkavarodtam a saját válaszomban, úgyhogy ezt a mondatot korrigálnám :)
"(ezeket általában az Intel gyártja, a legtöbb laptopban, ami már játékra is alkalmas lehet, valami Ati vagy gyakrabban Nvidia Geforce videokártya van, ezekkel 512től érdemes foglalkozni)"
Szia
Jó lenne tudni hogy milyen árkatergóriára gondolsz. A kimondottan mai játékokra kitalált laptopok ára elég magas, bár nem tudom miket szeret a gyerek. Azt is érdemes megfontolni hogy otthon használnátok vagy gyakori utazás miatt esetleg szükség van egy hordozható gépre. Ha csak otthon játszanátok akkor én inkább egy asztali pct javasolnék. Szinte minden üzlet csinál egyéni konfigurációkat az igényeknek megfelelően, igen kedvező árfekvésben, sőt jön a karácsony, akciók lesznek dögivel, fasza kis gépet összeraknak 150e körül akár monitorral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!