2 CPU socketes LGA1155-ös alaplap?
Miért NE lett volna értelme? Nem tudtad meg belőle, hogy jó 10-15 évvel ezelőtt létezett olyan alaplap, amibe két CPU-t lehetett tenni? Oké, elhiszem, hogy nem. Mostmár tudod ezt is. Szívesen.
De a történelemhez hozzátartozik, hogy később (igazából már előbb) rájöttek, hogy sokkal jobb nem több CPU-t rakni egy alaplapra (legalábbis ha az árat nézzük), hanem egy CPU-ba több magot beletenni. Kettőt, hármat, négyet, hatot... Ezt hívják többmagos processzornak. És a fentihez hasonló módon kb biztos vagyok abban, hogy nem 2 CPU-s alaplapot keresel, hanem olyan alaplapot, amibe kétmagos processzort lehet tenni. Csak mert 2db 12k-s processzort beletenni egy 2 foglalatos alaplapba amúgy is olyan értelmetlen lenne, mint a majmok pötyögése a billentyűzeten.
Lga1366-os foglalattal is volt két cpu-s alaplap, lga 2011-re is van. :)
Viszont újonnan az életbe nem fogsz találni ilyet, másfelől ha mégis, kapsz egy szívrohamot az árától, abból ítélve, hogy 2x12e-ért akarsz bele procit rakni.
Egyáltalán mire kell neked két procis rendszer?
Szervereknél kb. helytakarékosságból vannak több cpu-s kivitelek (könnyebb egy x procis alaplapot elhelyezni mint ha mindegyik cpu külön lapon helyezkedik el). Újonnan egy két cpu-s lap 100e körül van, használtan se lehet sokkal olcsóbb, legalábbis annyira nem, hogy az neked is megfeleljen.
Egyébként a két cpu-t nem minden játék tudja lekezelni, láttam már rá példát.
Drága vagy sem de még mindig azzal jársz a legjobban ha veszel egy i3-at vagy platformot váltasz és benevezel valami négymagos amd-re.
igen, gondolkodtam AMD-n is. egy kedves felhasználó ezt ajánlotta: AMD FX-8320
és ez lesz valszeg, olcsóbban nem úszom meg. a témát lezártnak tekintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!