Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen procit ajánlanátok? A...

Milyen procit ajánlanátok? A többi lent.

Figyelt kérdés

Hali!

Régi ócskavasamat szeretném lecserélni (úgy 10 év után) egy modern, gyors, megbízható, és lehetőleg hosszútávra (jó 4-5 évre minimum) tervezett konfigurációra!

Az alaplap vásárlással kezdtem, többen azt ajánlották, hogy minél újabb technológiát válasszak, ezért a voksomat egy Asus LGA 1150-es foglalatú alaplapra tettem le (20 ezer volt), és ebbe szeretnék egy erős procit illetve videókártyát.

Elsősorban netezésre, filmezésre (Full HD-ban) és 1-2 játékra (akár pár újabbra, de a régebbieket fullosan akarom tolni) kellene egy olyan gép, ami évekig faszán működik, és nem kúr fel agyilag, zökkenőmentesen működik szupergyorsan! :) Sokan mondták, hogy dualcore-t már nem érdemes venni, ezért kicsit nagyobb prociban gondolkodok, egy 3,5 GHz-es i3-at néztem ki először, illetve egy 3 GHz-es i5-tel szemezgettem eddig. És ez mellé kéne (mindenképpen nVidia) egy faszántos videokártya. Mit tanácsoltok? Tehát elsősorban nem gamer pc kéne, de azért fusson rajta pár játék, ha úgy tartja kedvem! AMD-t nem szeretnék, pedig sokan ajánlják, de inkább GeForce-t szeretnék.

2013. nov. 17. 21:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha csak i3-ra van pénzed,akkor felejtsd el az LGA1150-t,és FX6300-t vegyél.

i5 mellé meg legalább R9 270X,de inkább R9 280X/GTX770 vagy ezeknél erősebb kártya való.

2013. nov. 17. 21:52
 2/15 anonim ***** válasza:
a 280x és a gtx 770 et csak akkor éri meg venni ha nagyon játszani akarsz.bovsi előttem szóló nem akarok beléd kötni.de szerintem egy 270 x is elég lenne.de háth 5 évre előre tervezni nem nagyon szabad/lehet.addigra talán(sőt szinte biztos) a gtx 780 is alsó/középkategóriás lesz
2013. nov. 17. 21:57
 3/15 A kérdező kommentje:

Lenne pénzem i5-re is, csak az általad említett kártyákra nem. Ahogy néztem, 43-45 ezer az i5 (és négy magos, gondolom hasít, mint az állat :D), de ez már nagyon a plafon, amennyit kiadnék egy alkatrészre. Már ezt is sokallom kicsit. AMD-t semmiképpen nem szeretnék, pláne így, hogy már megvettem az inteles alaplapot.

Nézegettem a GeForce kártyákat, de elég szegény a felhozatal ár/érték arányban, vagy nagyon gagyik, és elkérnek 20-25-öt értük, vagy már nagyon drágák (50-től felfelé). Egyedül a GTX 650 / 650 Ti, ami árban még elfogadható, és sok jót olvastam róla. Mondjuk egy i3-mal mennyire lenne jó páros egy sima 650 vagy egy 650 Titanium?

2013. nov. 17. 22:00
 4/15 A kérdező kommentje:
Én csak azért tervezek hosszútávra, mert számítógépre nem szívesen költök, de eljött az idő a váltásra, és egy olyan gépet szeretnék építeni, ami pár év múlva is faszán működik. A játékok annyira nem érdekelnek, hogy folyamatosan fejlesszem az alkatrészeket, de ha már most beújítok mindenből, akkor legyen olyan az a konfig, hogy legalább a mostani, vagy 1-2 éves játékok is faszán fussanak, ugyanakkor összeértékben álljon meg 150-160-nál a gép.
2013. nov. 17. 22:02
 5/15 anonim ***** válasza:

"Mondjuk egy i3-mal mennyire lenne jó páros egy sima 650 vagy egy 650 Titanium?"

Hát nem lenne túl jó.

Ezért volt hülyeség csak úgy alaplapot venni a vakvilágba.

Vettél volna egy A88-s FM2+ lapot,hozzá egy 760K-t,ez így meglett volna 35 ezerből,és lenne egy i3 szintű procid,amit majd le is tudnál cserélni a nemsokára debütáló Kaverire.

Így ha csak i3-al is veszed,már 50 ezernél jársz,ami -15 ezret jelent a VGA árából.

Egy 760K+HD7850/HD7870 sokkal jobb kombó lett volna.

Ez az AMD-t nem akarok dolog meg hülyeség.

Itt a következménye.

Tudsz venni egy i3-t 30 ezerért,meg egy 650Ti-t szintúgy ennyiért,mikor FM2+ platformon ugyanilyen CPU teljesítménnyel megmaradt volna 15 ezred.

2013. nov. 17. 22:16
 6/15 BM-Striker ***** válasza:

Egy i3-3220 erősebb, mint az FM2-es processzorok, kivéve ha erősen sokszálas környezettől van szó.

[link]

Processzorból Pentiun vagy Celeron is lehet, és akkor belefér egy egy erősebb vga.

Később egy G2030-at vagy G1610-et kis veszteséggel el lehet adni, ha majd i5-re cseréled.

2013. nov. 17. 22:25
 7/15 A kérdező kommentje:
De a mostani kétmagos Pentiumok meg Celeron nem túl erősek nem? Akkor már jobban járok egy i3-mal. Vagy rögtön egy i5-tel, és évekig nem lesz probléma a processzor kérdéssel. Már csak a videokártyát kéne megtalálni.
2013. nov. 17. 22:43
 8/15 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem a vakvilágba vettem az alaplapot, annyi a lényeg, hogy Intel processzort szerettem volna mindenképpen, arra nem sajnálom a pénzt. A videokártyára már kicsit igen.
2013. nov. 17. 22:44
 9/15 BM-Striker ***** válasza:

A Pentium-ok erősek és olcsók.

Manapság szinte minden normál fogyasztaésú asztali processzor erősnek tekinthető(Az egy modulos AMD-kat és az egy magos Inteleket kivéve)

2013. nov. 17. 23:13
 10/15 BM-Striker ***** válasza:
Minél gyengébb VGA-t veszel annál korábban kényszerülsz cserére.
2013. nov. 17. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!