Miért fapados ez az alaplap?
ASUS B85M-G
Valahol olvastam, hogy fapados, szerintem egy teljesen korrekt kis lap.
Ja értem. azok még 1155-ösök ha jól tudom. Meg olcsók is.
Egyébként ennyivel jobbak manapság az amd cuccok (proci, vga), mint az intel meg a geforce? akármelyik kérdésbe nézek bele, mindenhol amd procikat meg radeon kártyákat ajánlanak játékra. más felhasználásra érdemes intel+geforce kombót venni? vagy miért esett ennyit a presztízsük?
Az AMD az Athlonok óta (1999) normális megbízható procikat gyárt. Az az Xp 2200+ már vagy 11 éves cucc lehet, nem csoda hát, ha lassú...nekem is volt 10 éve egy Xp 2000+ procis gépem és nagyon szerettem (a proci még megvan, működőképesen elraktam emlékbe). Az Athlon 64 és X2 korszakban az AMD jobb volt az Intelnél, akik csak majd 3 évvel később tudtak visszavágni, de azóta is lépéselőnyben vannak..
A Radeon kártáyk nagyon rendben vannak, a HD4000 szériától keményen nyomul az AMD....sőt az új Xbox és a PS4 is AMD chippel fog büszkélkedni. Nekem anno elég sok nvidia kártyám volt, de az utolsó a 8600GT volt, azóta AMD-ben utazom...szerettem és a régi kártyáimat is, de a Radeonokkal sem volt semmi gondom az elmúlt bő 5 évben...sőt ár/teljesítmény/fogyasztás szempontból jobban is jártam.
Költséghatékony gépnek általában az X4 750K/760K az ajánlott egy HD7770/7790 kártyával. Kicsit többért szvsz az FX-6300 a nyerő egy 7850/70 kártyával, míg komolyabb vasaknál az i5/i7 a befutó nyilván felső és csúcskategóriás kártyákkal. Persze el lehet térni erről az útról, de nem biztos, hogy megéri. Sztem az i5+GTX650Ti párosítás elég szörnyű, bár használható a végeredmény, de nem túl költséghatékony illetve hasonló összegből játékra erősebb megoldást ki lehet hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!