Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RAID 0 vagy 1? És mi van ha...

RAID 0 vagy 1? És mi van ha az egyik HDD tönkremegy?

Figyelt kérdés

Sziasztok, engem az érdekelne hogy mi van ha RAID-ben vannak a HDD-k és az 1 tönkremegy? Softveres RAID 0 vagy 1-re akarnánk térni.

RAID 0 gyorsabb mert felezi a fájlokat, a 2HDD-re ír egyszerre (Dualchannel féleség) gondolom ilyenkor pasz az adatoknak...

RAID 1 2x másoldja mind2 HDD-re ugyanazt.. És ha elmegy az 1 HDD akkor a másik sem indul mert a BIOS keresi a párját a másik HDD-t? Volt már valakinek ilyenje?

2013. nov. 16. 11:59
 1/6 anonim ***** válasza:
Raid 1-nél megmaradnak és visszanyerhetőek az adatok (nemtom gyakorlatban, hogy hogyan működik, de ez a fő előnye). Raid 0 esetén olyan mint, ha egy vinyód lett volna és az szállt volna el (legalábbis az adatok szempontjából, mert gyakorlatilag egy működő vinyód azért marad, ami persze sovány vigasz). Vannak egyéb Raid típusok, amik ötvözik a két technológiát persze kompromisszumok árán.
2013. nov. 16. 12:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Ez egy FTP szerver lenne cégeknek.. A fontos kérdés ha tönkremegy az 1 akkor nem indul be? Megáll a BIOS-nál hogy cseréld ki a rossz HDD-t vagy lehet továbbra is használni ha kihúzom a rossz HDD-t.... Ez érdekelne :)
2013. nov. 16. 12:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy a RAID 0-nál a sebesség a fontos, a RAID 1-nél pedig a biztonság, ezértis írja ki ugyanazt az adatot mindkét lemezre, hogy ha az egyik vinyó bedöglik, a másik vinyón ott legyen az adat és használható lehessen.
2013. nov. 16. 13:03
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen igen, de ha 1 tönkremegy? Restartol, és elindul mindig szó nélkül?
2013. nov. 16. 19:38
 5/6 anonim ***** válasza:

Google-val gyorsan találtam hasonló kérdést és jónak tűnő választ:

[link]

2013. nov. 16. 20:22
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ha durva is voltál! :)
2013. nov. 16. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!