Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ps4 vagy gépfejlesztés?

Ps4 vagy gépfejlesztés?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik éri meg jobban?Tv kell a ps-hez..

2013. nov. 15. 20:15
1 2
 11/19 anonim válasza:
Illetve nézd csak meg milyen játékok jönnek PC-re és milyenek PS4-re. Aztán a PS4 halkabb, a PC-t hűteni kell nagyobb ventilátorokkal és idővel zajossá válik (engem pl baromira zavar). Kontrolleren egy hét alatt megszokod az FPS-t ezzel nem lehet érvelni, személy szerint jobban élvezem a kanapén ülve a kontroller használatát mint az asztal előtt görnyedve a billentyűzet+egeret.
2013. nov. 17. 17:35
 12/19 anonim ***** válasza:

Nah ez szép lebeszélés volt. kár hogy az én gépem nem I7 meg csak egy középkategóriás VGA van benne és érdekes módon ultrán játszok az összes játékkal. tegnap dobtam föl rá a battlefield 4-et és láss csodát Full HD-ban ultra beállításokkal 58FPS átlagom van multiban pedig csak egy szutyok Phenom II x4 van benne.

És vegyetek csak nyugodtan PS4-et igaz hogy amit kiadtak az se működik de mi az a 120 ropi.

Kontrollert pedig ugyan úgy tudsz csatlakoztatni ŰPC-hez is pl nálam a játékok 90%-a ment x360 controllerrel és meg nem mondtam volna hogy PC-n játszok csak a grafikáról jah meg a teljesítményből esetleg.

2013. nov. 18. 17:22
 13/19 A kérdező kommentje:
Valahogy én is így gondolkodom..
2013. nov. 18. 19:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Valahogy én is így gondolkodom..xbox 360-t vettem a nyáron és nagyon megbántam...mert nem vok konzolos.....ps vita nagyon tetszik viszont..de gépre kb.160-180 k lenne
2013. nov. 18. 19:17
 15/19 anonim ***** válasza:

PC után elég nagy visszaesés a konzol. nekem van 360-am igazából csak 1-2 klasszikus nah meg a GTA V miatt vettem. néha elvagyok vele de grafikai szinten sehol nincs mondjuk azért a Halo 4 meg a GTA V így is gyönyörűen néz ki de sajnos a recés élek valahogy rontják az összhatást.

Mivel egyáltalán nem szárnyalja túl a 2 nextgen konzol harvere a PC-s szintet (mint annak idején a 360 és PS3 megjelenésekor) még azt sem tudom mondani hogy megérné mert annyira brutál grafika van rajta hogy a PC-sek csak ámulnak. mert ez nem igaz. én egyik konzolért sem adnám oda a gépemet 8 mag ide vagy oda. jó VGA kell és ennyi az egész.

2013. nov. 18. 19:27
 16/19 anonim ***** válasza:

"Mivel egyáltalán nem szárnyalja túl a 2 nextgen konzol harvere a PC-s szintet (mint annak idején a 360 és PS3 megjelenésekor) még azt sem tudom mondani hogy megérné mert annyira brutál grafika van rajta hogy a PC-sek csak ámulnak. mert ez nem igaz. én egyik konzolért sem adnám oda a gépemet 8 mag ide vagy oda. jó VGA kell és ennyi az egész."

Ha nem vagy tisztába a hardver tudásával akkor ne írj ilyet :) koránt se a 8 mag meg a számítási teljesítmény az ahol ma egyik PC se tudja ezt a szintet és ez nem feltétlen grafikában mutatkozik meg(persze lesz ahol igen), a jelenleg nem portolható ingnite erre jó példa.

Amúgy annyi buta érvet vágtatok a másikhoz....

Elmondható, hogy a konzolok legnagyobb előnye az exkluzivitás és az életciklusa alatt bármilyen játék futtatása, az egyszerű kezelés stb. Ugyanúgy PC-nek is megvannak az előnyei, multifunkciós, egyszerűen bővíthető, külön külön cserélhető alkatrészek, számra ütök warez jóval szélesebb lehetősége stb. Ezeket kell neked összegeznek saját meglátásod szerint és úgy választani.Az, hogy mindenki a saját kis szubjektív véleményét is szentírásnak tartja az meg mind1.

2013. nov. 18. 20:05
 17/19 anonim ***** válasza:
A helyesírási hibákért(pl nem ingnite hanem ignite) elnézést.
2013. nov. 18. 20:06
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha nem vagy tisztába a hardver tudásával akkor ne írj ilyet :) koránt se a 8 mag meg a számítási teljesítmény az ahol ma egyik PC se tudja ezt a szintet és ez nem feltétlen grafikában mutatkozik meg(persze lesz ahol igen)

Akkor mégis miben mutatkozik meg?

Azt ne mondd már hogy egy átlag játékost éredekel más mint hogy 3D Vantage-ban hány pontot ért el és hogy fut-e nekik ultrán.

Sajnos az emberek nagy részének fingja nincs arról hogy hogyan működik egy PC vagy egy konzol. ha jobban belegondolsz nem is írtam olyan nagy marhaságot.

Mellesleg ez nem elvakultság mert van PC-m is konzolom is mindig is volt és lesz is. Természetesen azzal is tisztában vagyok hogy egy konzol teljesen máshogy működik mint egy PC ahogy azzal is hogy a konzol javára tudható az is hogy jóval nagyobb adatmennyiséget képes továbbítani a hardverek felé egyidejűleg mint a PC.

Azt mondtad hogy a számítás nem fontos. Ez nem igaz. Miért? mert a számítógép ezek közé sorolhatjuk a konzolokat is nem csinál mást mint matematikai számítást akkor miről beszélünk?

2013. nov. 19. 17:16
 19/19 anonim ***** válasza:

"Akkor mégis miben mutatkozik meg? "

Az új APU-k egyik legnagyobb előnye a "mélyintegárció". Ezt az amúgy elég hasznosnak tekinthető dolgot először kaverin kapjuk meg annyi különbséggel, hogy ezt ide a fejlesztők külön kérték, csak ilyen APU lesz a nextgenben szóval ennek kihasználása is adott(nyilván nem kezdésnek lesz hajj de jól). Itt nem feltétlen a grafra kell költeni, lehet fizikai szimulációra is amit viszont PC-re bajos portolni lásd Fifa 14. Persze ott nyilván szerepe van, hogy a PC-s eladás töredéke a konzolosénak szóval a motort arra szabni aligha érte meg nekik.

Ez a grafika min lesz szebb túllihegett dolog. Tessék konzolon FHD felé nem nagyon megyünk PC-n tudunk szóval semmiért se ajánljuk a konzolt mert semmi előnye... kb ezt írtad le egyéb ilyen szintű dolgokkal kitarkítva. Persze esetünkben egy kb 8,5 éves életciklusán lévő x360 biztos egy mai PC ellenfele...apropó elfogadható szintet egy 8,5 éves gép tud produkálni új játékokban? ég egy 4 éves is alig.

"Azt ne mondd már hogy egy átlag játékost éredekel más mint hogy 3D Vantage-ban hány pontot ért el és hogy fut-e nekik ultrán. "

Egy átlag játékost az érdekli, hogy azt a keveset amit játszik azt könnyen egyéb faságok nélkül tegye. Az, hogy a fórumbetyár(meg blood steven) társaság nagy részét most a grafika minimális akár futás közben észrevehetetlen előnye is PC felé húzza(ez jól kitűnik PH!-n) aligha jelenti a nagy tömeget. Erre alapozva kb mindenki rendereléssel tölti kb minden kis idejét és tiszta érthetetlen, hogy ki az a hülye(az esetek 90%-a) aki i3-nál nagyobb szinttel alig kezd valamit.

"Azt mondtad hogy a számítás nem fontos. Ez nem igaz. Miért? mert a számítógép ezek közé sorolhatjuk a konzolokat is nem csinál mást mint matematikai számítást akkor miről beszélünk?"

Ez a szavak direkt kifogatásának kategóriája :) Úgy kell érteni, hogy releváns képet abból sosem fogsz kapni, hogy számítási teljesítmény alapján összehasonlítod a konzol iGPU-ját valamilyen dVGA-val. 20CU-val a PS4(ennyire van tervezve a lapka az esetleges hibaarány miatt) kb 270X-et adna és ezzel már csak az elég nagy szoftveres rés ellenére se lehet összehasonlítani(csak GPU részre koncentrálva) és egyéb hardveres különbségek okán végképp nem. Ezen a vonalon maradva dobok a gépbe valami közepes kis CPU-t(8 mag ide vagy oda a jaguar nem izompacsirta) meg kb egy HD7870-et. Vagy menjünk tovább, egy Kaveri és egy HD7870 mellé. Már közeledünk(főleg ha érdemben ki lesz használva rákötött kijelző nélkül is az iGPU),de még közel se az a szint ahogy életciklusát tekintve megint csak közelébe se ér....é s a csoda PC-nk meg nem 120K-ba fog menni.

Szóval a lényeg még mindig az ,hogy mindkét oldalon van bőven pro kontra és, hogy kinek melyik oldal az erősebb az adott eszköznél az már egyéni igény(erről írtam előző hsz-ben utolsó részében).

2013. nov. 19. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!