Mennyibe kerül kb. egy 256mb-os,512mb-os vga kártya laptopba?
laptopba nem megy bele videókártya sehogy szerintem
általában integrált kártya van a laptopokban
A laptopok nem olyanok, mint az asztali gépek. Itt bizony nagyon kényes kérdés a hő elvezetése, mivel nagyon kis helyen van rengeteg (hőleadó) alkatrész. Még ha tudnál is cserélni, akkor is:
1. elveszik a garancia
2. azt kockáztatod, hogy tönkremegy a géped
3. jobb esetben csak a hűtője lesz csapágyas, vagy egyszerűen leáll (egy hűtőcsere nem olcsó mulatság, mivel otthon nem tudod megcsinálni...)
Igen, vannak olyan gépek, amikben ennek ellenére cserélhetőek a videókártyák, de ez nem jelenti azt, hogy boltban megveszed a neked tetszőt, aztán megpróbálod belegyömöszölni a fele akkora helyre. A másik meg, hogy az előző hozzászólót igazolva, sajnos a laptopok nagy részében alaplapra integrált kártya van, amit max heggesztőpisztollyal tudsz kivenni.
Szerintem hanyagold az ilyen irányú vágyaidat. Ha játék céljából kell (feltételezem), akkor vegyél egy asztali rendszdert, jelentősen olcsóbban kijössz. Ha meg mindenféleképpen laptopot akarsz, amin játékok is futnak, akkor ajánlom figyelmedbe:
Nekem egyik ismerősöm ajánlotta és kicsivel utána vettem is egyet (épp erről írok). Egy biztos: ilyen áron játékra alkalmasabb laptopot nem találsz. Call of Duty, S.T.A.L.K.E.R., Need for Speed, Gears of War, CS, Battlefieldek mind-mind tökéletesen elfutnak nagyon magas beállítások mellett. Ráadásul kapsz mellé Win7-et (nekem augusztusban még Vista járt) és egy rakás hasznos programot.
A döntés a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!