ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 vagy ASUS HD7850-DC2T-2GD5-V2?
Videokártya vásárlás előtt állok. A fenti két kártya között hezitálok.
Kérdésem a következő:
A DC2-t (GPU 860 MHz ; 4800 MHz/1200 MHz GDDR5) lehet e tuningolni addig, hogy elérje a DC2T (GPU 1000 MHz ; 5000 MHz/1250 MHz GDDR5) teljesítményét? Illetve a DC2T-t lehet vagy érdemes-e tovább tuningolni?
Tehát megéri-e a plusz pénzt a DC2T, vagy házilag is fel lehet tuningolni az olcsóbb kártyát a másik szintjére?
100 MHt-t házilag is tudsz rajta húzni, ha szerencséd van akkor alapfeszen 1000-ig is elmegy.
Nekem egy MSI 7870 OC-m van. 1050-ről 1200-ig tudtam felhúzni alapfeszen a magórajelet, a memória 1200-ról 1350-ig ment. De ne számíts világmegváltásra, tesztek alatt (MSI Afterburner) 66 FPS-ről 75-re növekedett az ÁTLAG FPS.
Köszönöm,NoVa!
Tehát, ha jól értem, a DC2T-t is húzhatom, de látványos különbség nem lesz.
Vagyis a teljesítménybeli különbség megmarad, de akkor is az olcsóbb kártya a jobb vétel?
Ha van egy viszonylag jo alaplapod akkor gond nelkul fel tudod huzni 950-ig biztos. Inkabb az olcsobbat vedd ha otthon is megtudod vagy kozel azonos szintre tudod huzni a magorajelet es a ramokat.
Nem mellesleg en ezeket az eredmenyeket egy 6 eves alaplappal ertem el. (M3A78)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!