Most vásárolt gépem újra lett telepítve és most nincs hang? Mit tegyek, hogy legyen hang?
Everesttel megnéztem az adatokat. Nem értek hozz, ezért leírom, amit találtam:
Alaplap neve: MSI-MS-6785 (Medion Oem)
Windows audió: midi-in.0 0001 0067 MPU401
midi-out.0 0001 0066 MPU401
PCI/PnP audió: C Media CMI9739(A)@SiS7012 Audio Device
Tegnap vettük ezt a gépet és sajnos nincs hang. A letöltések mappában találtam egy ilyet: motherboard_driver_audio_sis_7012
Rákattintottam, de azt írta ki, hogy már fent van a gépen. Ez kell a hanghoz.
Valaki segítsen! 7 éves lányom és a 3 éves fiam ezen akar mesét nézni este!
Szia.
Nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e sárga kérdőjeles vagy felkiáltojeles eszköz.
Ha van akkor nagy valószinűség szerint az akadályozza a hangot (mivel elvileg a hangkártya driverét már feltelepitetted)
Eeszkezkezelő inditása : Futtatás/Keresés : devmgmt.msc
Ha van sárga kérdőjeles/felkiáltójel eszköt akkor nézd meg a hardverazonositóját és az alapján próbálj meg driveret telepiteni :
Kattint kétszer az egyik ilyen sárga kérdőjeles/felkiáltójel eszközre, előjön egy ablak, abban a "Részletek" fülön van egy leengedhető ablak, oda válaszd a "Hardverazonositókat".
Az alatta lévő ablakban megjelenő adatokból az első sorra kattints rá és CTRL+C (másold).
Gogliban bemásolod (CTRL+V). Először is próbáld meg az összes adat alapján keresni a drivert, ha nem sikerül akkor próbáld meg a végéről leszedni egy egységet ("&" jel az egység tagoló), majd még egy egységet, a végén csak a VEN és a DEV - Vendor és Device, usb eszköz esetén a VID és PID azonositó marad, utánna irod Driver plusz az OP rendszert és már keres is.
Példa gugli keresésre :
PCI\VEN_1002&DEV_9498&SUBSYS_10021002&REV_00 driver windows XP
Itt egy mintakép hardver azonositóra :
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!