Biosba belepiszkáltak s el se indul a gép, a kezdőképernyő van. Mit lehet ilyenkor tenni?
"Biosba belepiszkáltak s el se indul a gép, a kezdőképernyő van"
Na most mi van? El sem indul a gép, de van kezdőképernyő???
Ha el sem indul semmi sincs, kezdőképernyő sem.
Amúgy mi az a kezdőképernyő? Az alaplapod márkáját és típusát kiíró BIOS logo ? Vagy bejön a Windows Asztala ikonok nélkül?
Kicsit szedd össze a kérdést ...
#12.
Ja, erre lennék kíváncsi én is!
Amúgy vszeg nem lesz ott alaplapcsere, te dinnye!
Ha meg a bios bejön (az a "kezdőképernyőd"), akkor "piszkáld vissza" defaultra, és majd lesz vmi.
"Az alaplapod márkáját és típusát kiíró BIOS logo"
ez lehet az.
kiirja milyen billenytű mire jó, de hiába nyomogatok f8-at f12-ttabot vagy bármit.
s el se tünik ez az irás.
nemhogy a windowsig, de a processzor, wincsesztre stb felismeréséig se jut el.
Igen ez a kép a BIOS logo, jól gondoltam.
Tehát elindul a gép.
Magába a kérdésedben is írtad, hogy "belepiszkáltak a BIOS-ba". Nem kellet volna engedni.
Igen a Bios-ba egy hozzáértő le tudja tiltani billentyűzetet, egeret, merevlemezt, hangkártyát, hálókártyát szóval elég sok mindent.
Ezért én is CMOS resetet ajánlok. Írtad, hogy jumperelésel nem sikerült ezért azt ajánlom, húzd ki a géped a 220V-os hálózatból és úgy próbálkozz. Ha nem megy akkor vedd ki az elemet az alaplapból és holnap reggel tedd vissza . Hagyd a géped "felejteni"
Valamint szerezz be egy PS2-es csatlakozóval ellátott billentyűzetet (vagy átalakítót) , mert lehet ,hogy majd csak ezzel érzékeli a BIOS a gombnyomkodást...
köszi, ki van szedve a gombelem, viszont eleve ps2 billentyüm van, csak az egér usb-s.
ha elefejtett mindent, mit kell beállitanom a biosban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!