Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan befolyásolja a táp...

Hogyan befolyásolja a táp típusa a számítógép más részeinek élettartamát?

Figyelt kérdés
Kiderült, hogy Ipari Szemét minőségű a tápom (HKC USP 5550), ezért újat fogok venni, már ki van választva, csak érdekel, hogy mi köze van a tápnak a többi alkatrészhez, azon kívűl, hogy áramot biztosít?

2013. nov. 9. 17:58
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Semmi.

De azt komolyan kell venni, hogy a 12V az 12V legyen és ne 15, vagy 10.

Ugyanígy a többi feszültségérték esetében is.

Meg azt is, hogy ha a névleges értékek bármely okból elszállnak, akkor gyorsabban kapcsoljon le, mint ahogyan az alkatrészek megfőnek.

2013. nov. 9. 18:02
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Meg is válaszoltad magadnak: áramot biztosít.

Ez látja el az összes alkatrészt árammal, és bizony nem mindegy hogy stabilan tudja-e tartani határértékeken belül a feszültségeket, vagy nem. Valamint el van-e látva a kellő védelmekkel ha valami balul sül el.

Továbbá egy jó táp hatásfoka sem mindegy, minél jobb, annál kevesebbet fűt el, = kevesebb konnektorból felvett áram, csendesebb és hűvösebb működés.

2013. nov. 9. 18:03
 3/14 A kérdező kommentje:

Wow.. köszi! Amúgy, (ha van értelme ennek a kérdésnek), mi a véleményetek a mostani tápomról?

Miért pont 12V (ha jól tudom, a SATA dolgokhoz van köze)?

Milyen tápot vennétek, ami minőségi, és ngyon biztosan vigyáz az lkatrészek folyamatos áramellátására... stb.?

2013. nov. 9. 18:23
 4/14 anonim ***** válasza:

Tap valasztashoz meseld el milyen konfigot kell kiszolgalni! Akarsz fejleszteni kesobb? Milyen arat vagy hajlando fizetni erte? A hazad felso tapos, ugye?

A legtobb energiat 12V feszultsegszinten igenyli a gep es ha jol tudom a hdd a legerzekenyebb az ingadozasra. 11,7-11,8V eleg hamar kinyiffantja. Ehhez a tapnak nem kell tonkremenni, eleg ha nem pontos a fesz.szabalyozas.

Ha a tap meghibasodna, jo ha a beepitett vedelem/vedelmek megvedik a tobb cuccot.

2013. nov. 9. 18:46
 5/14 A kérdező kommentje:

Köszi! A konfigot hamarosan leírom!

Pont azért fogom kalapáccsal "beállítni a feszültségszabályozóját", mert nemrég kinyírta a merevlemezemet! xD Amúgy az a sata-tápkábel, ami a merevlemezbe van dugva, az eléggé mozog a merevlemez "lukában". Ez okozhat feszültség-ingadozást? Ez okozhat olyat, hogy pár perc után nem kap áramot a merevlemez,

aztán ki kell kapcsolni, várni kell 1 órát, hogy újra kapjon áramot ?

2013. nov. 9. 19:07
 6/14 anonim ***** válasza:

Nyilvan, ha a csatlakozo kilazult, akkor megszakadhat a tapellatas, illetve a rossz kontakt miatt no az ellenallasa, tehat esik rajta a feszultseg. (es ezert melegszik)

Na de ha a hdd kuka a tapot meg csereled, akkor tokmindegy.

2013. nov. 10. 11:08
 7/14 A kérdező kommentje:
Neeeem... van egy rossz hdd, amit, úgylátszik, hogy a táp nyírt ki amiatt hogy ez a csatlakozó laza, de van egy új hdd, ami még működik, és most attól félek, hogy az új hdd-t is kinyírja, ezért szerintem nagyon gyorsan ki kellene cserélni a tápot.
2013. nov. 10. 16:08
 8/14 A kérdező kommentje:

Összeszedtem a konfigot:

AMD Athlon 64 X2 DualCore 2,60 GHz. + hűtőventillátor

nVIDIA GeForce 9600 GT

Pioneer CD/DVD-RW

MAXTOR (Seagate) SATA3 2 TB merevlemz

GIGABYTE GA-M68SM-S2L

3 GB RAM

C-Media PCI Audio 7.0

Ez nagyon elavult, én is tudom, ezért olyan táp kellene ami ezeket is elbírja:

AMD FX6300 3,5 GHz

nVIDIA GeForce GTX 650TI

Asrock 970 Extreme 3 R2.0

Úgy értem, felül vannak a mostani alkatrészek, és lejjebb a azok amikre majd cserélem a régieket, szóval mind a kettőt el kellene bírnia a tápnak

2013. nov. 10. 18:20
 9/14 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem:

+ 8 GB RAM az új alaplaphoz, ha számít

2013. nov. 10. 18:29
 10/14 anonim ***** válasza:

Szerintem ezek teljesen jók lennének neked:

-Cooler Master GX450

-Chieftec CTG450

Biztosan van még jó táp ezeken kívül is, ha rákeresel tesztekre akkor láthatod, hogy Be Quiet, FSP, Enermax és még sokan mások kínálnak minőségi tápokat.

2013. nov. 10. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!