Minden SATA kábel ugyanakkora sebességet nyújt HDD-n/SSD-n, vagy van külön SATA1, SATA2, SATA3 kábel?
Azért kérdezem, mer most egy sima kis "rózsaszín" SATA-kábellel van hozzádugva a SSD a laphoz (sajnos az SSD megsérült, lejött a SATA csatlakozónál a burkolata), azonban most vennék új lapot + procit, és nem tudom, hogy maradhat-e a mostani kábellel csatlakoztatva az SSD, vagy vennem kell-e újat, mert a sérült burkolat miatt nem tudnám hozzádugni a SATA kábelt a SSD-hez (lötyögne összevissza).
Másik: 40k-ből mi lenne az alkalmas CPU+lap játékra 1366x768-on?
Bocsi, hogy kicsit érthetetlenül fogalmaztam, ha valami nem világos, írjatok. Kérnék válaszokat, mert akkor most vennem kell egy SSD-t is, ha azt mondjátok, hogy nem jó.
#1: Szerintem nem. Bár pontosan nem tudom. Az újabb alaplapok dobozába, ami SATA 2 mellett SATA 3 csatlakozóval is rendelkezik. A mellékelt SATA kábelek külön vannak csomagolva SATA 3G és SATA 6G felirattal. Szerintem ez nem lehet véletlen. Minden esetre kívülről nem veszek észre különbséget, nem úgy mint pl az USB 3.0 -nál ahol 8 érintkező van a régi 2.0 -ánál pedig csak 4 volt.
Minden estre, amit én rakok össze gépet, ott a SATA3 -es eszközöket a SATA 6G fóliából elővett kábelekkel kötöm össze, a SATA2 -ket meg a SATA 3G kábelekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!