Miért telik meg az SSD-m akár egy nap alatt?
Üdv.!
Van egy ADATA Premier Pro SP600 32GB-os SSD-m, és egy 500GB-os WD Caviar Blue HDD-m.
A következő a helyzet..
Minden olyan dolgot, ami több mint 400MB-ot foglal (tehát játékok, nagyobb progik, filmek...) azt a nagy vinyóra rakom. Azon van 240GB szabad helyem. Na és az olyan programokat, amik keveset foglalnak, és szükséges a gyors betöltés, mint pl. a Sony Vegas Pro 12, azokat SSD-re rakom. Na meg persze a Windows is azon van..
Tehát..
Az SSD-n vannak a médialejátszók, a Sony Vegas, Google Chrome, Origin, Skype, Avast, nVidia Experience, és VGA driverek, MSI Afterburner, Xfire, CCleaner, TS3, Hamachi, SpeedFan, uTorrent, WinRar, Total CMD, és a kiegészítők a Win-hez, mint pl .net keretrendszer, DirectX..
Szóval semmi játék, vagy valami hasonló nincs az SSD-n. A legnagyobb a Windows 7 után, az 550MB-os Sony Vegas..
És létezik az, hogy 19GB-ot foglal a Windows mappa? Mert szerintem ez elég nagy.. És ráadásul, ha CCleaner-el csinálok egy kis helyet, tegyük fel 2GB-ot, akkor egy nap múlva megint 400MB szabad hely.
Itt egy kép az egészről:
Egyszerűen már semmit nem tudok letörölni, amire tippelni tudok, hogy eszi nagyon a helyet.
És mi foglal azon ennyit? Amikor feltelepítettem a Win-t, volt vagy 6-7GB összesen..
De nem is arról van szó, hanem hogy hallottam egy olyan vírusról, ami telerakja a vinyót, és egyre jobban fogy a hely, napról-napra.
Azt a vírust böngészőnek és temp könyvtárnak hívják. Attól függően, hogy mennyit netezel és mit csinálsz rajta, 200MB-2GB lehet 1 napi böngésző cahce. 1 3 perces HD youtube video pl 100-200MB is lehet, ezt le is tölti cache-be.
32GB SSD sajnos nagyon kicsi.
A lomtár 100%-ig üres.. Nem vagyok azért hülye! :) Hát akkor viszont a böngésző lesz a hunyó szerintem, mert elég sokat netezek egy nap, és sok HD videót is nézek. (napi legalább 6-7-8)
Csak hát az a para, hogy a Google Chrome-ot nem lehet más meghajtóra telepíteni, csak a C-re!
Amúgy ekkora ssd-nél minden programot aminél nem szükséges, hogy nagyon gyorsan induljon vagy valami szerintem tegyél át a rendes hdd-re. pl. skype, xfire, ccleaner, speedfan.. gyakorlatilag szerintem minden igazából, csak a windows legyen rajta.
A 7 frissítéseit is kikapcsolhatod, mert elég jelentősen hízik tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!