Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Processzor gamer pc-hez, de...

Processzor gamer pc-hez, de melyik?

Figyelt kérdés

Gépvásárlás előtt állok. Négy proci jöhet szóba egy r9 270x vagy 280x mellé. FX 6300, 6350, 8350 és i5 4670.

A nyolcmagos annyira nem vonz, akkor már valamelyik FX 63**, de a tesztek szerint ezeket a 4670 simán leveri. Csak az a baj, hogy ezek száraz adatok. Ha főként csak játékra (régebbi és új játékok is) használom, tuning nélkül, melyik a legjobb választás? Most nem az ára a fontos, hanem a minél simább játékmenet. A válaszokat köszönöm!

2013. okt. 31. 03:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A "sima" játékmenetet nem befolyásolja, egyik sem annyira gyenge processzor, hogy ezzel baja legyen. Az FX 6300 nem éri meg sehogy sem, mert ott van FM2+ foglalatban a 750K, ami játékra ugyanezt tudja, tuningbarát is, és nem egy halott foglalatra épül. Az FX 8320 és 50 egy szinten van mindennel az i5-el, ehhez képest kicsit olcsóbb, viszont az i5 egy szálon jóval erősebb. Hiába 8 mag, az valójában 4x2, mert modulokra van osztva. Ami valós nyolc magos, az az i7 Extreme, csak az picit drága:)

Tuninggal a 8320 teljesítménye a tuningolatlan i5 teljesítménye fölé vihető, viszont így árban megint ott vagyunk, mint az i5-nél, mert kell egy jobb hűtő és egy jobb alaplap is.

i5-4430 simán elvan egy h87-es vagy b85-ös lapban, ha a tuning nem érdekel.

2013. okt. 31. 07:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Miért jó annyira ez a tuning? Megrövidül a cpu élete. Miért nem tudnak egyesek egy normális processzort venni, mint az itteni kérdező?

Kérdésre válaszolva: i7-et vennék mindenképp.

2013. okt. 31. 08:42
 3/4 A kérdező kommentje:

I7-est én is vennék. De akkor kartonból kell legyen a gépház, a hűtésnek pedig megkérem a húgomat, hogy fújkálja.

Tuningolni azért nem fogok, mert évekig ki kell tartson ez, meg nem is értek hozzá. BF4 se lesz ultrán, 64 játékossal, sem renderelés. Az értem és elismerem, hogy az intel erősebb, de szerintem ebből FX 6350 vagy 8350 lesz. Valószínűleg utóbbi, valami élhető léghűtéssel. Kártyából melyik illene ezekhez? Külön-külön.

2013. okt. 31. 14:45
 4/4 anonim ***** válasza:

A tuning annyiban rövidíti egy cpu életét, hogy nem 30 évet fog menni, csak 20-at:D

Normális hűtés mellett semmivel sem lesz rövidebb életű a gép, nekem minden gépem rommá volt eddig tuningolva és semmi baja nem volt soha. Amikor eladtam, akkor sem, még azóta is mennek.

750K-t vegyél, ha ennyire nem lesz kihasználva, játékra ugyanaz, mint az FX-ek, viszont hamarosan jön az új generáció és az mind FM2+ lesz.

2013. okt. 31. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!